Sağlıkta şiddet devam ediyor

Darıca Farabi Devlet Hastanesinin Acil Servisinde çalışan Pr. Dr. Rana Tanrıseven’in bir hasta yakını tarafından darp edilmesi Meslektaşları tarafından hastane önünde yaptıkları basın acıkmasıyla protesto edildi. Açıklamada saldırıların son on yılda arttığı bildirildi.

Halil Yeni – soL
Darıca Farabi Devlet Hastanesi Acil Servisi girişinde bir araya gelen sağlık çalışanları adına basın açıklamasını SES Gebze Temsilci Burhan Çağlar Usta yaptı. Hemen hemen her gün bir hastanede sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldığını ifade eden Burhan Çağlar Usta, “Yaşanan bu şiddet olaylarında sorumluluk sahibi olanların sorumluluğunu yerine getirmeme durumumu var. Sağlık çalışanları olarak bizler kutsal bir görev yapıyoruz. Ancak daha çok para kazanma ve hastayı müşteri gibi gören anlayış yüzünden sağıl sistemi bu hale geldi” dedi.

ŞİDDET SON ON YILDA ARTTI
Sağlıkta yaşanan şiddetin kendiliğinden oluşmadığını ifade eden Usta, “Sağlıkta yaşanan bu şiddet tüm vatandaşları etkileyecek. Çok açık bir şekilde bu ülkede sağlık emekçileri yıllar öncesinde böyle olaylarla çok fazla karşılaşmıyordu. Ancak son 10 yılda bu vakalar oldukça arttı. Daha çok canın yanacağı günler bizi bekliyor. Ancak biz sonuna kadar bunun mücadelesini vereceğiz. Meslektaşlarımızın, sağlık çalışanlarının önünde ki en ciddi sağlık sorunu şiddettir. Sağlıkta dönüşüm adı altında uygulanan bu uygulama günümüzde şiddeti ortaya çıkardı. Sağlık çalışanları olarak bu olayları kınıyoruz” diye konuştu.