Sağ Ergenekon Davası'na yedekleniyor

Saadet Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları dün yaptıkları açıklamalarda Ergenekon Davası'nı "demokratikleşme" ve "hukuk sınavı" olarak nitelediler ve AKP hükümetinin "gereğini yapamaması" durumunda kendilerinin bu işin takipçisi olacaklarını açıkladılar.

soL (HABER MERKEZİ) Dün iki sağ partinin, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin genel başkanlarından Ergenekon Operasyonu'nu öven ve destekleyen açıklamalar geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş dün Malatya'da yaptığı konuşmada Ergenekon davasının Türkiye'deki siyasi yapının demokratikleştirilmesi için bir imkan olarak kullanılması gerektiğini söyledi. Kutulmuş herkesi, "Başbakan ve ana muhalefet partisinin yaptığı gibi 'savcı' ya da 'avukat' olmaya değil, bu mahkeme, soruşturma vesilesiyle Türkiye'nin sisteminin şeffaflaşması, demokratik bir yapıya kavuşması için tekliflerini ortaya koymaya" çağırdıklarını belirtti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu da Yeni Şafak Gazetesi'ne verdiği röportajda Ergenekon davasının Türkiye'nin hukuk imtihanı olduğunu ve sulandırılmaması ve siyasallaştırılmaması gerektiğini belirterek "Bir numaraya ulaşılmazsa, bu davanın başlangıcıyla sonu arasında fark olmaz" diye konuştu. Soylu hükümetin ise bu konuda kafasının karışık olduğunu ileri sürdü.

Soylu röportajında 28 Şubat, 12 Eylül, 12 Mart ve 60 darbesinin "Ergenekon tipi örgütlenmelerin yaptığı işler" olduğunu ve "Ergenekon mağdurunun da her zaman demokrat düşünce" olduğunu söyledi.