Sabancı Üniversitesi Rektörü Berker olacak

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, üniversitenin rektörlüğüne Prof. Dr. Tosun Terzioğlu'ndan sonra Prof. Dr. Nihat Berker'in getirileceğini açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi'nin Prof. Dr. Tosun Terzioğlu'ndan sonraki rektörünün Prof. Dr. Niyazi Berker olacağını açıkladı. Üniversitenin kurulduğu 1997 yılından beri rektörlük görevini Terzioğlu yerine getirmekteydi.

Prof. Dr. Terzioğlu'nun 12 yıldır, 3 dönem üst üste rektörlük görevini yürüttüğünü ve artık tamamladığını dile getiren Sabancı, yaklaşık 1,5 yıl önce Prof. Dr. Terzioğlu'nun yerine atanacak rektörün seçimi için çalışmalara başladıklarını ve bunun için bir komite kurduklarını söyledi. Komitenin rektör adayını belirlediğini belirten Sabancı, "Sabancı Üniversitesi'nde Prof. Dr. Tosun Terzioğlu'ndan rektörlük bayrağını devralacak Prof. Dr. Nihat Berker'dir" dedi. Sabancı, Prof. Dr. Berker'in rektörlük görevini yaz aylarında yapılacak mezuniyet töreninin ardından devralacağını ifade etti.
Berker ise üniversitelerin ana amacının öğrenciler olduğuna işaret ederek, onları mesleki ve kültürel duyarlılıkla donatmanın önemli olduğunu söyledi. Berker, ayrıca lise öğrencilerine dönük çalışmalar yürütmek istediğini belirtti.