Saadet Hocasını yalnız bıraktı

Necmettin Erbakan'ın İran ziyaretinin bu ülkedeki Hizbullah'ın davetiyle gerçekleştiğinin ortaya çıkmasının ardından Saadet Partisi açıklama yaparak "kendi şahsi gezisidir" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Siyaset yasağı kaldırılan Necmettin Erbakan İran'a düzenlediği 10 günlük gezide bu ülkedeki Hizbullah'ın lideri Ayetullah Seyyid Muhammed Bager Harrazi ile görüştüklerini ve "yeni bir dünya düzeninin kurulması için ortak örgütler oluşturulacak. Ortak çalışmaları Türkiye'de Saadet Partisi, İran'da Harrazi'nin partisi yürütecek" diyince Saadet Partisi açıklama yaptı.

Erbakan'ın yakın dönemde Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı'na getirileceği konuşulurken, parti merkezi "hocamızın şahsi gezisidir" açıklamasında bulundu. Erbakan'ın Hizbullah'la yaptığı anlaşmayı üstlenmeyen SP yönetimi, partinin böyle bir kararının bulunmadığını bildirdi ve Erbakan'ın SP adına yaptığı açıklamaları reddetti.

SP Genel Sekreteri Turhan Alçelik, Erbakan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin eski bir başbakanı olarak İran'a gittiğini savundu. Alçelik "Bu gezinin SP ile en küçük bir bağlantısı ve alakası yok" diyen Alçelik, "Hocamızın kendi şahsi gezisidir. Partimizin kurumsal kimliği ile bağlantılı bir ziyaret değildir. Erbakan Hocamız, bir eski başbakan olarak kendi adına İran'a gitmiştir. İran'daki parti ile yapılan görüşmeler ve anılan işbirliğinin de SP ile bir bağlantısı yoktur. Partimizin bu konuda aldığı bir karar, attığı bir adım veya bir düşünce de bulunmamaktadır. Zaten Anayasamıza ve Siyasi Partiler Kanunu'na göre yabancı bir ülkedeki siyasi parti ile kurumsal işbirliğine gidilmesi de mümkün değildir" dedi.

Alçelik, İran gezisine Erbakan ile birlikte katılan SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu için de, "Sayın Karamollaoğlu bu geziye Hocamızın tercümanı olarak katılmıştır. Partimizi temsilen yer almamıştır" dedi.