Rektörlük atamasına durdurma

DEÜ&#039de Haziran ayında yapılan rektörlük atamasına idari mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Dokuz Eyl&uumll &Uumlniversitesi'nde (DE&Uuml) yapılan rekt&oumlrl&uumlk se&ccedilimlerinde, en y&uumlksek oyu alan ve Y&OumlK'&uumln g&oumlnderdiği listede ilk sırada yer alan ancak rekt&oumlr olarak atanmayan Sedef Gidener'in a&ccediltığı dava sonucunda idari mahkeme atama i&ccedilin y&uumlr&uumltmeyi durdurma kararı verdi.

Gidener 18 Haziran'da DE&Uuml'de yapılan rekt&oumlr se&ccediliminde 564 oy almış, se&ccedilimlerde ikinci sırada gelen mevcut rekt&oumlr Mehmet F&uumlz&uumln ise 181 oy almıştı. Y&OumlK tarafından da Cumhurbaşkanı Abdullah G&uumll'e g&oumlnderilen listede ilk sırada yer alan Gidener, rekt&oumlr olarak atanmamış, sonrasında F&uumlz&uumln'&uumln atanmasının &quotdemokratik olmadığı' ve F&uumlz&uumln'&uumln &quotkısmi stat&uumlde&quot &ccedilalışması nedeniyle yasal olmadığı gerek&ccedilesiyle atamayı yargıya taşımıştı. Ankara 15'inci İdare Mahkemesi'nin a&ccedilılan dava sonucunda atamayla ilgili y&uumlr&uumltmeyi durdurma kararı aldığı ifade edilirken, kararın taraflara hen&uumlz yazılı olarak ulaşmadığı kaydedildi.

&quotTakdir hakkını keyfi kullanmamak gerekiyor&quot

Gidener konuyla ilgili yaptığı a&ccedilıklamada, hen&uumlz yazılı evrak gelmediğini ancak mahkeme kaleminden kararı &oumlğrendiğini belirtirken, G&uumll'&uumln kendisini atamamasının bir gerek&ccedilesinin olması gerektiğini, bunun a&ccedilıklanması gerektiğini s&oumlyledi. Gidener yaptığı a&ccedilıklamada &quotTakdir hakkını keyfi kullanmamak gerekiyor&quot şeklinde konuştu. Rekt&oumlr olarak atanması konusunda umutlu olduğunu belirten Gidener, işleyecek s&uumlre&ccedil sonunda bir başkasının rekt&oumlr yapılması durumunda yine mahkemeye başvuracağını s&oumlyledi.

F&uumlz&uumln: Karar ulaşmadı
DE&Uuml Rekt&oumlr&uuml F&uumlz&uumln'de kararın &uumlniversitede duyulması &uumlzerine, personeline yazılı bir a&ccedilıklama yaptı. F&uumlz&uumln yasal s&uumlrecin devam ettiğini s&oumlylerken, &quotHen&uumlz kurumumuza ulaşan resmi bir belge yoktur. İdare Mahkemesi'nin olumlu ya da olumsuz vereceği karar bize ulaştığında da yasal s&uumlre&ccedil &ccedileşitli aşamalarla devam edecektir. &Uumlniversitemiz mensuplarını yasal s&uumlreci etkilemeyecek bi&ccedilimde her aşamada bilgilendireceğiz&quot dedi.