Rektörden “Kültür Başkenti” projesine destek

Başbakan Erdoğan’ın yakını, rektör Yunus Söylet’in başında bulunduğu İstanbul Üniversitesi, “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti” projesine aktif olarak katılma kararı aldı.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Üniversitesi'nin internet sitesinde yapılan duyuruya göre, İstanbul Üniversitesi "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" projesine "tarihsel ve kültürel kimliği" ile etkin olarak katılma kararı aldı. 11 Şubat günü Rektörlük merkez binasında gerçekleştirilen toplantıya, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Nuri M. Çolakoğlu ve Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet'in yanısıra bazı akademisyenler ve yöneticiler katıldı. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı belirtilen toplantıda, ayrıca İstanbul Üniversitesi'nin projeye katılım sürecini şekillendirecek bir danışma ve yürütme kurulu da belirlendi.

Üniversite birimlerinden gelen projeleri değerlendirip İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ajansına sunacak olan kurulun görev ve yetkileri arasında çalışmalar ile iligili ilke kararı almak, yapılan çalışmaları "izleyip tavsiyelerde bulunmak", projelerin hayata geçirilmesini sağlamak, bu kapsamda yer alacak tüm kültürel ve sosyal içerikli sergi, konser, gösteri, konferans, şehircilik ve turizm çalışmalarını planlamak ve etkinliklerin kamuoyuna duyurulmasını sağlamak, bakanlıklar ve tüm kamu kurum ve kuruluşları ile gerekli yazışmaları yapmak ve üniversitenin taşınmazlarını proje kapsamında kullanıma açmak yer alıyor.

Hatırlanacağı üzere Yunus Söylet'in rektör olduktan sonraki ilk icraatı, kampüse reklam panoları yerleştirerek bunların bir kısmında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesinin reklamını yapmasıydı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi, AKM'nin kültür adına yıkılmak istenmesi ve projenin önemli bir rant alanı olacağının anlaşılması ile tepkileri üzerine çekmişti. İstanbul Üniversitesi'nin bu kararının, dağıtılacak pastanın büyütülmesi ve projenin imajının düzeltilmesi amaçlanarak alındığı düşünülüyor.