RedHack saldırdı, TTNet çareyi buldu: İnterneti toptan kapatalım!

Türkiye'de dün gece TTNet internet hizmetini kullananlar bir süre internete erişemedi. Nedeni ise yeni anlaşılıyor: Anonymous ile birlikte birçok devlet kurumuna saldıran RedHack'i engellemek için, TTNet çözümü internetin "fişini çekmekte" bulmuş!

Dün gece TTNet üzerinden internete bağlanan kullanıcılar, yaklaşık 2 saat boyunca ağa erişimlerinin olmadığını gördüler. Uzun süre müşteri hizmetleri servisine de telefonla ulaşılamadı. Kesintinin nedeni ise, bugün RedHack'in yaptığı açıklamayla anlaşıldı.

Kızıl Hackerlar, "Değerli dostlarımıza, özgürlükçü aydın insanlara, ezilen cefakar fedakar halkımıza" başlığıyla yayınladığı açıklamada, bir süre önce kendilerine destek videosu yayınlayan Anonymous'un 27 Nisan tarihinde Türkiye'deki kimi devlet kurumlarının sitelerine saldırı yapacaklarını bildiklerini belirtirlerken, "27 Nisan 2012 tarihiyle, TTNet başta olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, Yargıtay vb birçok önemli kuruluşa Anonymous, RedHack, DGVirus, AnarcyCrew olarak ataklar düzenlenmiştir" dedi.

Bu sitelerden Emniyet Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı'nınkilerin Anonymous tarafından çökertildiğini söyleyen RedHack, sorunu çözemeyen TİB yetkililerinin çareyi yurtdışına çıkışları kapatmakta bulduğunu belirtti. Ancak RedHack'e göre esas olay bundan sonra başladı:

"Fakat bu taktiği bilen daha önce gören RedHack olayı TR içinden şekillendirmiş, Yurtdışına kapalı olan serverlara (Türkiye içinden) çeşitli bilgisayarlardan DDOS yaparak dikkatlerini bir yöne çekmiş, onlar bununla uğraşırken ana sistemlerine, DNS sunucularına kadar sizilmiştir. Bu sızma ve saldırılarla baş edemeyenler neye uğradıklarını şaşırarak beklenmedik bu saldırı karşısında, sistemi kapatmakta, ADSL'ler başta olmak üzere birçok (TTNet'e ait) sistemin 'fişini çekmek' zorunda kalmışlardır."

TÜBİTAK'a yapılan çağrı yerine mi getirildi?
Açıklamada, saldırıların gelmesini bekleyen TİB ve TÜBİTAK'ın, iki gün önce kurumlara gönderdikleri "şifrelerinizi değiştirin, saldırı gelebilir" uyarısının ardından TÜBİTAK'a yaptıkları "fişi çekin ve bizi bekleyin" çağrısına değinen RedHack, iki saat boyunca internetin kesilmesi ve sabah saatlerinde dahi hala sıkıntılar yaşanmasının TTNet tarafından "teknik arıza" olarak nitelendirildiğini söyledi.

Eylemin nedenleri
RedHack, dün akşam yapılan saldırıların nedenlerini ise şöyle açıkladı:

"1- Playstation ve chat geyikleri delil olarak alınarak tutuklanan ve RedHack eylemleriyle bağlantıları olmayan biri 17 yasında 7 gencin 'derhal' serbest bırakılmasını istemek! RedHack'e 'terör örgütü' muamelesi yapılarak peşine İnterpol'ün bile takılmasının RedHack'ı yıldıramayacağını göstermek, ayrıca 'biz burdaysak tutukladıklarınız kim'? diye sormak.
2- Anonymous'un bizle dayanışma eylemine içeriden destek vererek dostlarımızı yalnız bırakmamak, Anonymous'un dayanışmasından mutluluk duyduğumuzu göstermek.
3- Yaklaşan 1 Mayıs'ı sanki "kendi işçi sınıfına vermiş" gibi "sömürge valisi" edasıyla ona buna "dayılanan" AKP hükümetine ve onun valisine dikkat çekerek, halkımızı işçi kardeşlerini sahiplenmeye çağırmak.
4- Adil kota vb uygulamalarla "düşük hızda" internet ile kullanıcıyı sömüren, zenginlere daha iyiulaşım sağlarken durumu iyi olmayanlara çok yavaş interneti fahiş fiyata satan TTNET'i protesto etmek.
5- Pensilvanya İmamı'nın ve ordusunun 'yenilmez' 'her şeye kadir' olmadıklarını halkımıza göstermek 'cesaret gayri' demek )
6- Eğlenmek )"

'Burayı dua ile yönetemiyorlar'
Açıklamada kendilerini hafife aldıklarını, ancak yetkililere "burayı dua ile yönetemeyeceklerini gösterdiklerini" belirten RedHack, saldırı neticesinde internetin kesilmesiyle ilgili olarak da, "Kızanlar oldu biliyoruz ama NET’i keseceklerini düşünmedik. Tekrardan bilgi özgürlüğünü az da olsa 'bilgi özgürlüğü' için kısıtladıysak affola.. Bu eylemimiz daha özgür ve parasız bir internetin gelişi için bir başlangıç olacağını umuyoruz.. Talebimiz biran önce TTNet'in yapılan bu 'fis çekme' olayından dolayı kullanıcılara 'uyuyun' demek yerine yabancı ülkelerdeki gibi bir güzellik yapması, hatta 'adil net' gibi 'kazıkçı' uygulamaları kaldırarak 'her vatandaş' için hızlı ınternet hizmeti getirerek halkı soymayı BIRAKMASIDIR." denildi.

"Korkmayın, bir avuç insan bu komprodorları bu hale getirdiyse, hepimiz ne yapabiliriz bir düşünün?" diyen RedHack, açıklamayı "Zafere kadar sosyalizm!" sloganıyla bitirdi.

(soL - Haber Merkezi)