RedHack İçişleri Bakanlığı'nın gizli belgelerini 'Google'ladı!

RedHack Twitter hesabından yaptığı duyuruda İçişleri Bakanlığına ait özel belgelerin google'da yapılacak bir arama ile internet üzerinden herkesin görebileceğini açıkladı.

Redhack, Twitter hesabından paylaştığı linkle, İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan ve valilikler, özel idareler ve kaymakamlıkların özel yazışmalarının bulunduğu İnternet Sayfaları Yönetimi'ndeki zaafiyete dikkat çekti. RedHack, arama motoru Google'a giren herhangi bir kullanıcının arama yaparak İçişleri Bakanlığı'na ait özel bilgilere kolayca ulaşabilmesi mümkün olduğunu verdiği linkle anlattı.

Redhack'e göre arama sonuçlarında çıkan dosyaların hepsi gizli ve normal şartlarda şifreyle görüntülenebilmesi gereken dosyalardan oluşuyor. Ancak, arama sonuçlarına bakıldığında içeriklerin bazılarının kamuya açık bilgilerden oluştuğu görülüyor.

Redhack tarafından güvenlik zaafiyeti olduğu belirtilen ve arama yapılınca kolayca ulaşılabilen belgeler arasında, çeşitli yıllara ait KPSS sınavlarında alınan puanlar, kamu tarafından açılan ihalelerin içeriği ve ihaleleri kimlerin aldığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelgeler de yer alıyor.

RedHack verdiği linkte Bakanlığın zafiyetini böyle anlattı: