Radyo Yön'den "açılım" tarifi!

Yön Radyo Haber Merkezi tarafından yayınlanan haberde, Gül'ün Bitlis’i seçerek hem tarikatlara, hem DTP’ye hem de MHP tabanına birden seslendiği söylendi.

Türkiye’de Kürt sorununu kapsamlı şekilde ilk kez Türkiye İşçi Partisi ele aldı. Başta Deniz Gezmiş olmak üzere 68 ve sonrasındaki solcu gençler ve örgütler “Kürtlere kardeşlik temelinde yaklaştılar…Zap Suyu üzerine köprü kuran Deniz Gezmiş’in , idam sehpasındaki son sözü “Yaşasın Türk ve Kürt Halkının Kardeşliği”şeklindeydi.

Kürt yoksullarını, ilerici aydınlarını, bir yana bırakan AKP, şimdi bölgenin tamamen gerici dinamiklerine yaslanarak içi boş açılım oyununu sahneliyor.

TRT Şeş’in yayınlarında olduğu gibi Gül’ün Bitlis ziyaretinde de bu gericiliğin tüm izleri görülmektedir.

Resmi açıklamaya göre Gül, düşman işgalinden kurtuluşunun 93’ncü yıldönümü törenleri çerçevesinde Bitlis ziyaretini yapıyordu.

Ancak görülüyor ki Cumhurbaşkanı, “Kürtçe yer isimleri” açılımını yapmak için Bitlis’i özel olarak seçmiştir.

Böylece Gül, Bitlis’i seçerek hem tarikatlara, hem DTP’ye hem de MHP tabanına birden seslenmiştir.

DTP Tabanı’na:Eski adı Norşin olan Bitlis’in Güroymak İlçesin’nde son belediye seçimlerini DTP kazandı. Böylece Gül, DTP tabanına seslenmiş oldu. Nitekim, DTP’li Güroymak Belediye başkanı Mehmet Emin Özkan, Gül’ü büyük bir coşkuyla karşıladı.

Tarikatlar’a: AKP iktidarı dini açıdan bakılacak olursa bir “Nakşibendi” iktidarıdır. Önemli kadrolarının neredeyse tümü Nakşibendi olan AKP’de bu tarikatın çeşitli kolları da temsil edilmekte. (nurcular-ışıkcılar)
İşte eskiden beri Medreseleriyle ünlü Norşin, tarikatlar için çok önemli bir merkez.

Nurcuların şeyhi Said-i Nursi, eğitiminin önemli bir kısmını Norşin’deki medresede yapmıştır…AKP hükümetinin en büyük destekçileri Fethullahçılar günümüzde Nurcuların en güçlü kolunu oluştururlar.

Şeyh Fethullah El Werkanasi, Şeyh Ziyaeddin gibi, bölgede seyda denilen önde gelen tarikat şeyhleri Norşin’da yetişti.

Eski Sultanahmet Camii imamı Şeyh Şefik Arvasî’de Norşin medreselerinde eğitim görmüştür. Arvasi’nin müritleri günümüzde “ışıkçılar” olarak varlığını güçlü bir biçimde sürdürmekteler. AKP’ye koşulsuz destek sunan İhlas Holding, Enver Ören, TGRT grubu…

1979 yılında İstanbul’da vurulan İslamcı öğrenci lideri (akıncılar) Metin Yüksel’in ailesi de Bitlis’li olup, Norşin medresesinden yetişmiştir.

Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın bağlı olduğu Nakşibendilerin “Tillo”* kolunun şeyhi Molla Burhan ile yine Nakşibendilerin önemli merkezlerinden Adıyaman’daki “Menzil” şeyhi olan Muhammed Raşit Erol, Norşin medresesinde eğitim gördüler.

MHP Tabanına: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Bitlis ziyaretinin bir başka özelliği daha var. "Milliyetçi tabana selam…"
Ahlat, Selçuklu’nun tarihsel mirasının önemli bir merkezi. Milliyetçi damarı çok güçlü olan Ahlat’ta son belediye seçimlerini MHP kazandı.

Türklerin ve Kürtlerin ilerici kesimlerinin devre dışı kaldığı bir Kürt açılımının varacağı yer 12 Eylül faşizminin uyguladığı “Türk- İslam Sentezi”nin değişik bir versiyonu olacaktır. Bu sentezin temeli de Türkler ve Kürtlerin “Amerikan Destekli Gericilik”te birleştirilmesidir.
(Yön Radyo)