Pozantı mağduru iki çocuğa 34 yıl hapis!

Pozantı vahşeti yaşatılan iki çocuğa ağır cezalar verildi. Uygulamada yetişkinlerin yargılandığı ağır cezadan farklı olmayan Mersin 1. Çocuk Mahkemesi, aylardır tutuklu olan Pozantı mağduru iki çocuğa 34 yıl hapis cezası verdi.

Taciz, tecavüz, işkence ve kötü muamele ile gündem olan Pozantı Cezaevi mağduru çocuklar AKP rejiminin mağduru olmaya devam ediyor.

ANF'den Meliha Gündüz'ün haberine göre, Mersin'’in merkez Akdeniz ilçesi hal mahallesinde ikamet eden 17 yaşındaki Pozantı mağduru Hasan Şeker adlı çocuk ile Şevket Sümer mahallesinde ikamet eden 16 yaşındaki Ahmet Budak’adlı adlı çocukların yargılandığı davada mahkeme ceza yağdırdı.

Aralarında “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası”, “gösteri ve yürüyüş kanuna muhalefet” gibi iddiaların olduğu 7 ayrı suçlamaya konu olan çocuklar hakkında 40 yıl hapis cezası isteniyordu. Şubat ayından beridir tutuklu olan her iki çocuktan Hasan Şeker daha önce 6 ay, Ahmet Budak ise 5 ay Pozantı Cezaevinde kalmışlardı.

Polis mahkemeye girmek isteyen ailelere saldırdı
Karar duruşması bugün Mersin 1. Çocuk Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme Budak’'a 10 yıl, Şeker’'e ise 24 yıl hapis cezası verdi. Mahkemeye girmek isteyen ailelere ise polis izin vermeyerek, saldırıda bulundu.

Son 9 ayda en az 30 Pozantı mağduru çocuk gözaltına alınırken bunlardan 15'’i tutuklandı.