Polisler yine birbirlerine girdi

İzmir'de bir karakolda görevli komiser, aynı karakolda çalışan 5 polis tarafından dövüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polislerin ve komiserin görev yerleri değiştirildi.

DHA’nın haberine göre, İzmir’in Konak İlçesi’ndeki bir karakolda görevli komiser, aynı yerde görev yapan 5 polis tarafından dövüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis ve komiserin görev yerleri değiştirildi.

Soruşturmaya konu olan olayın, bu hafta başında meydana geldiği öğrenildi. İddiaya göre karakolda görevli komiser, aynı bölgedeki bir karakolun önünden, ekip arabasıyla alınmasını istedi. Kendisini almaya gelen olmaması üzerine de, telefonla karakoldaki polisleri arayıp küfretti. Buna kızan polisler, karakola gelen komiseri dövdü.

Güvenlik kamerasının da kaydettiği dayak olayının ardından, komiser, polisler hakkında şikayetçi oldu. Memur suçlarına bakan savcı, komiser ile 5 polisin ifadelerini aldı. Polislerin ifadelerinde, komiserin kendilerine sürekli aşağılayıcı sözler sarf ettiğini söylediği öğrenildi.

Olay üzerine Emniyet soruşturma başlatıp, komiseri Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne, polisleri ise başka karakollara gönderdi.

İstanbul'da da çevik kuvvet isyan etmişti
İzmir'de polisin birbirine girmesi, 7 Ekim'de İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde yaşanan olayı hatırlattı. İstanbul'daki olayda da Galatasaray-Eskişehirspor maçında görevli bir çevik kuvvet polisi, selam vermediği gerekçesiylebir komiser tarafından önce azarlanmış, daha sonra 8 komiser tarafından, komiserler gazinosu içerisinde dövülerek saatlerce burada alıkonulmuştu. Olayı haber alan 500 civarında çevik kuvvet polisinin Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde toplandığı ve olaya tepki gösterdiği kaydedilmişti.