Polisin ateş açarak saldırdığı TKP'lilerin aracından ilk kareler!

İskenderun'da içinde 5 TKP üyesinin bulunduğu araca dün gece polis tarafından ateş açılmış, kurşunlardan kaçmaya çalışan TKP'liler kanala duvarına çarpmıştı. İşte araçtan ilk kareler.

AKP'nin halk korkusu büyük bir saldırı dalgasına dönüştü. Halkın direnişi sürerken, polis dün TKP'lilerin içinde bulunduğu araca ateş açmıştı.

Dün akşam saat 18.00’da Anıt Meydanında ortak eylem yapıldı. Burada TKP İskenderun Örgütünden Umut Atlıhan kitleye bir konuşma yaptı ve sonra serbest kürsü kurularak herkes konuşmalarını gerçekleştirdi.

Eylem bitmek üzereyken polis kitleye saldırdı. Eylemin sonlanmasının ardından Emniyet Müdürü, Atlıhan için TKP’li bir avukata "biz bu çocuğu alacağız" dedi.

Daha sonra evlerinden çıkan TKP üyeleri kapılarının önünde bir sivil polis aracının ve bir akrep aracının beklediğini görüyor.

Bu sırada araçlarına binen parti üyeleri hareket ettiği sırada (Umut Atlıhan, Şahin Hakan, Avukat Mehmet Ali Bağdatlı, Didem Şentürk, Sezgin Ertaş) polisler birden araca coplarla vurmaya başladı.

Daha sonra polis ekipleri akrep ve sivil araçlarıyla parti üyelerinin içinde bulunduğu aracı sıkıştırmaya çalıştı.

Bu sırada 3 el havaya 3 el de araca ateş açılıyor. Polisin açtığı ateş sonunda parti üyelerine kurşun isabet etmezken, polis araçlarının da sıkıştırması sonucu araç kanal duvarına çarptı.

Adeta hurdaya dönen araçta bulunan partililer yaralı halde polis tarafından bir kez daha saldırıya uğrarken, kelepçeledikleri parti üyelerine tekmelerle saldırdılar.

Şu saatlerde gözaltında bulunan 3 TKP üyesi emniyette ifade verirken, iki kişi ise hastanede. Yaralı TKP üyeleri hayati tehlikeyi atlattı.

İşte olaydan ilk kareler: