Polis hızını alamadı: Gözaltına alınanın eşinin evraklarına da el kondu!

İstanbul'daki "Devrimci Karargah" oeprasyonunda evine baskın yapılan Mehmet Güneş'in avukat olan eşinin savunma evraklarına da el kondu. Polis avukatlık yasasını çiğneyerek bir skandala daha imza attı.

ANF'nin haberine göre, Devrimci Karargah örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Türkiye Gerçeği dergisi yazarı Mehmet Güneş'in evine baskın yapan polisler, avukat eşinin savunma evraklarına, bilgisayarına ve dava dosyalarına el koydu.

Devrimci Karargah örgütüne yönelik yapılan operasyonda savcı İsmail Tandoğan'ın talimatıyla Türkiye Gerçeği dergisi yazarı Mehmet Güneş gözaltına alındı.

Evde arama yapan polisler, avukatlık yasasını çiğneyerek Güneş'in avukat eşi Gülizar Tuncer'in savunma evraklarına, bilgisayarına ve dava dosyalarına el koydu.

Yapılan yasadışı arama hakkında ANF'ye konuşan Mehmet Güneş'in avukatı Erman Öztürk, polisin avukatlık yasasını çiğnediğini söyledi.

Müvekkili Mehmet Güneş'in eşinin avukat olması nedeniyle, arama yapılması için mahkeme kararı ve aramanın savcılık nezaretinde gerçekleşmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, polisleri keyfi bir şekilde avukat Gülizar Tuncer'in dava dosyası evraklarına, savunmalarına el koyduğunu söyledi.

Yaklaşık 7 saat süreyle evde yapılan arama konusunda kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini belirten avukat Erman Öztürk, hiçbir delil gösterilmeden sadece örgüt üyeliği denilerek arama yapıldığını ve müvekkilinin gözaltına alındığını belirti. Aramalarda 30'a yakın kitaba el konulduğunu belirten Öztürk, polisin yazar kimliği olan Güneş'in kendi yazdığı notları bile aldıklarına dikkat çekti.

İnsanları cezaevinde yatırmak için artık bir neden aranmadığını belirten Öztürk, muhalifleri, demokrat, devrimci, gazeteci ve yazarları bu şekilde oluşan torbaların içinde atıp adeta muhalif avına çıktıklarını vurguladı. Bu operasyonların demokratik kamuoyunu ve muhalif kesimi susturmaya yönelik operasyonlar olduğunu vurgulayan Öztürk, "Müvekkilli Mehmet Güneş gibi gözaltına alınanların Devrimci Karargah ile yakından uzaktan alakası olmayan insanlar bir torbaya koyuluyor" dedi.