"Polis bize haber sızdırır, iyi ki varsın Emniyet!"

Aksiyon dergisi bu hafta sayfalarını polis teşkilatının savunulmasına ayırmış. Dergi, Ergenekon soruşturmasında haksız yere eleştirildiğini düşündüğü polis teşkilatı için, polis gününde kullanılmak üzere, "yaratıcı" afişler de hazırlamış.

soL (HABER MERKEZİ) Aksiyon dergisi bu haftaki sayısında dikkatleri Ergenekon Operasyonu'na yönelik eleştirilerde "mağdur" olduğunu ileri sürdüğü polis teşkilatına çekiyor. Derginin haberine göre, "Ergenekon Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmayı yürüten polisler, operasyonun başladığı günden itibaren her türlü haksız eleştiri ve tepkiyle karşı karşıya kalıyorlar", ancak, Ergenekon soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınanlar "polisi övücü" sözler etmekten geri durmuyorlar.

Ergenekon Davası'nda Başbakan kendisini "savcı", ana muhalefet partisi lideri de "avukat" ilan etmişken, Aksiyon dergisi de Ergenekon sürecinde haksızlığa uğradığını düşündüğü polis teşkilatını savunmayı iş edinmiş. "Aslında sadece savcı ve hâkimden aldıkları talimatı uygulamaya çalışan" Emniyet Teşkilatı'nın, "Ergenekon Terör Örgütü'ne (ETÖ) yönelik soruşturmanın başladığı günden itibaren belli bir kesimin hep hedef tahtasında" olduğunu ve "çok sert ve haksız eleştirilerin yanı sıra tehdit ve baskıya da maruz kaldığını" ileri süren Aksiyon dergisi, Ergenekon soruşturması dolayısıyla tutuklanarak serbest bırakılan bazı isimlerin polisi "övücü" sözlerinden yola çıkarak, polis teşkilatına, polis haftasında kullanılmak üzere afiş önerileri sunmuş.

Dergi, Yalçın Küçük, İlhan Selçuk, Kemal Gürüz, Kemal Alemdaroğlu, Mustafa Balbay, Sabih Kanadoğlu, Sinan Aygün, Nurseli İdiz gibi isimlerin Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak serbest bırakılmalarının ardından yaptıkları açıklamalardan, polise dair alışıldık kötü muamele sahnelerinin yaşanmadığını ifade eden sözlerini alarak, "afiş çalışmaları" haline getirmiş.

Afişlerden biri, Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınarak tutuklanan ve 15 gün sonra bırakılan Yalçın Küçük'ün, serbest bırakılmasının ardından, eskiden kalma bir davasına ilişkin bir işlem gerekçe gösterilerek yeniden Emniyet'e götürülmesiyle ilgili olarak söylediği, "Emniyet beni çok sevdiği için hemen bırakmak istemedi. Onun için biraz daha beraber olduk" sözlerini taşıyor.

Poliste "yeni jenerasyon"
Aksiyon dergisi, son dönemde F tipi örgütlenmenin neredeyse tamamen hakim olduğu iddia edilen polis teşkilatının son yıllarda "çok değiştiğini" özel olarak vurgulamayı da ihmal etmemiş. Dergideki haber, poliste son dönemdeki değişikliği tarif eden şu paragrafla son buluyor: "Aslında emniyet teşkilatındaki bu değişim artık yeni nesil polislerin daha donanımlı olduğunu da gösteriyor. Üniversite mezunu, internet ve bilişim konusunda uzman, uluslararası ilişkiler, tarih, sosyoloji gibi belirli alanlarda master ve doktora yapan yeni bir jenerasyon var artık".