“PKK silah bırakır”

DTP, Obama’ya “Siz yeter ki Türkiye’yi ikna edin., PKK silah bırakır” diyecek.

soL (HABER MERKEZİ) Yerel seçimler sonrası Türkiye'yi ziyaret edecek olan ABD Başkanı Barack Obama, Muhalefet liderleri ile de tek tek görüşeceği açıklanmıştı. Seçimler sonrası Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da oylarını artırarak birçok belediyeyi kazanan DTP, gündem konuları arasında Kürt sorunu da bulunan Obama'ya PKK'nın gerekli koşulların sağlanması halinde silah bırakmaya hazır olduğu mesajını iletecek.

Mecliste yaptığı hazırlı toplantısında DTP Başkanı Ahmet Türk'ün ABD Başkanı Obama'ya neler söyleyeceğini belirleyen DTP, 25 eyaletlik bir sistemi içeren "Demokratik özerklik projesi" ve Kürt sorununun tarihçesini anlatacak. Özellikle PKK'nın silahlanması konusunda yeni bir proje üreten DTP'nin bunu Obama ile paylaşarak, Türkiye devletine bu konuda adım attırılması için yardım isteyeceği belirtiliyor. Bunun için temel hak ve özgürlüklerin anayasa ile güvenceye kavuşturulması ve PKK'ya af çıkarılması gerektiğini anlatacak olan DTP, aldıkları oy oranı ile bölge halkının Kürt sorununa çözüm istediğini belli ettiği anlatacak.

DTP, PKK'ya silah bıraktıracak
Erbil'de düzenlenecek Kürt konferansı öncesi hazırladığı yeni projeyi yakın zamanda tüm parti örgütü ile yaptığı toplantılarla paylaşacak olan DTP, PKK'ya silah bıraktırılmasında aktif rol almak istiyor. Çıkacak sonuçların yakında kamuoyuna açıklanacağı belirtilirken, bu sonuçlar Erbil'deki konferansta da sunulacak.