Perşembeleri uzlaşacaklar

Bundan sonra yeni asker-sivil diyalog mekanizması çerçevesinde Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ her Perşembe görüşecekler.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada, bugün Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbup arasında gerçekleştirilecek görüşmenin son günlerde yaşanan gelişmeler ışığında kararlaştırıldığı ve Başbakan'ın bundan böyle her hafta Genelkurmay Başkanı ile düzenli görüşme yapmayı planladığı belirtildi.

Bu görüşmelerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün haftalık görüşmelerini yaptığı perşembe günleri yapılması planlanıyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanının yanı sıra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı ile de görüşüp bilgi alıyor.

Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı görevine geldiğinden bu yana böylesi bir mekanizmaya ihtiyaç duyulduğunu söylüyordu. Kararın iki makamın ortak isteği sonucu alındığı kaydedildi.

Böylece asker ve sivil arasındaki yüksek düzeyde görüşme kanallarına Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı'nın haftada bir gerçekleştirdiği toplantı ve iki ayda bir gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından bir üçüncüsü eklenmiş oldu.