Penguen bu kez "beğenildi"

Dinci basın Penguen&#039in Canan Arıtman ile ilgili kapak karikatürünü çok sevdi. Ancak aynı basın organları derginin &quothedef&quoti AKP olunca &quotgülmüyorlar&quot.

soL (HABER MERKEZİ) Penguen gibi eleştirel bir siyasi anlayışla mizah yapan dergiler, dinci ve AKP'ci basında ne zaman haber olur? Ge&ccedilmiş deneyimlere bakarak Penguen gibi dergilerin siyasi hiciv &oumlzelliği taşıyan kapaklarının, Zaman, Yeni Şafak, Kanal 7, Timet&uumlrk gibi dinci basında iki şekilde &quothaber niteliği&quot taşıdığını g&oumlrmek m&uumlmk&uumln: Erdoğan ya da diğer AKP'liler tarafından kendilerine tazminat davası a&ccedilıldığında ya da CHP'lilerle dalga ge&ccediltiklerinde.
&nbsp
Penguen dergisinin son sayısının Canan Arıtman'ın Abdullah G&uumll'e y&oumlnelik a&ccedilıklamalarıyla ilgili kapak karikat&uumlr&uuml de benzer şekilde dinci basın tarafından &oumlzel ilgi g&oumlrd&uuml. Kanal 7, Timet&uumlrk, Vakit, İhlas Haber Ajansı gibi basın yayın organları, CHP milletvekili Canan Arıtman'ın soyağacını &quotodun&quot olarak g&oumlsteren karikat&uumlr haberine, &quotBu karikat&uumlre &ccedilok kızacak&quot gibi başlıklarla geniş yer ayırdılar.
&nbsp
Aynı basın organları, Penguen dergisinin kapağında yer alan CHP Genel Sekreteri &Oumlnder Sav'ın cep telefonu ile dinlenmesi ve Baykal'ın &ccedilarşaf a&ccedilılımı ile ilgili karikat&uumlrlere de ilgi g&oumlstermişlerdi. Yine aynı derginin sık sık kapağında yer alan Tayyip Erdoğan ve diğer AKP'liler konulu karikat&uumlrler ise, dinci basın i&ccedilin, ancak Tayyip Erdoğan ve ilgili AKP'liler tarafından &quotdava edildiklerinde&quot haber değeri taşıyorlar.
&nbsp
Aslında dinci basın, Penguen ve benzeri dergilerin AKP karşısındaki tutumundan hi&ccedil de hoşnut değil. &Oumlzellikle AKP'nin kapatma davası ile ilgili olarak Penguen, Leman ve Uykusuz'da yer alan karikat&uumlrler, davanın sonucunu AKP lehine eleştirmedikleri i&ccedilin Ger&ccedilek Hayat dergisi ve Zaman gazetesinde &quotmizah dergileri sınıfta kaldı&quot, &quotdemokrasi sınavını ge&ccedilemediler&quot gibi değerlendirmelere neden olmuştu.&nbsp Ger&ccedilek Hayat dergisi tarafından, s&oumlz konusu mizah dergilerinin &quothedeflerinin&quot sorunlu olduğu tespiti yapılmıştı.