Patronlar bu mektuba çok üzülecek!

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve 34 yıldır Türk Metal Sendikası Genel Başkanlığı'nı yürüten Mustafa Özbek sendikanın 13. Genel Kurulu'na veda mektubu gönderdi.

soL (HABER MERKEZİ) Türk Metal Sendikası'nın 13. Olağan Genel Kurulu Büyük Anadolu Oteli'nde yapıldı. Kurulda Ergenekon soruşturması nedeniyle tutuklu bulunan genel başkan Mustafa Özbek'in veda mektubu da okundu. Mektupta "Hakkımda başlatılan karalama kampanyalarında söylenenler ile burada karşılaştığım ithamlar çok farklı. Basının başlattığı bu karalama kampanyalarına kesinlikle inanmayın" diyen Özbek, "yalan ve iftira kampanyasıyla" şahsında Türk Metal'in bitkin düşürülmeye çalışıldığını savundu.

Mektubunun bir veda mektubu olduğunu kaydeden Özbek, kararın uzun vadede verilmiş, teşkilatın geleceğini düşünen bir karar olduğunu söyledi.

Mektubunun bir vasiyet olarak kabul edilmesini isteyen Özbek, şu ifadelere yer verdi: "Şimdi bu esere sahip çıkma zamanı. Çünkü bu sendika metal işçilerinin sığınacağı tek liman, güvendiği tek dağ. Bu dağa kar yağdırmayın. Bu sendikayı kısır tartışmalara kurban etmeyin. Siyasetçilerin arka bahçesi olmasına izin vermeyin. Metal işçilerinin ekmek davasına hizmet edin. Bu ekmeğin küçülmesine izin vermeyin. "

Genel Kurul'da sendikanın yeni bir kadroyla yola çıkacağını kaydeden Özbek, "Seçeneğiniz işinizi kolaylaştırmalı. Pevrul Kavlak'ın başkanlığındaki ekip, Türk Metal işçilerini hiç bir zaman mahçup etmeyecektir. Hepiniz, yeni ekiple birlikte ve beraber olmalı, birbirinizle kenetlenmelisiniz" dedi.