Paralı eğitim utandırıyor!

Gaziantep’te 6'ncı sınıf öğrencisinin koluna temizlik parasını ödeyemediği için "TEM PAR" yazıldı. Olayın ardından öğrencinin babası "Zaman zaman tüfekle ailemi katletmeyi bile düşündüm. Cebinde parası olan adamın 2 TL için çocuğuna böyle bir cezanın verilmesine gönlü razı olur mu?" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Gaziantep'teki Cemil Alevli İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ersin Kesen'in koluna, temizlik parasını getirmediği için, öğretmeni tarafından temizlik parasının kısaltılmışı olan "TEM PAR" yazdığı iddia edildi. Öğrencinin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde otobüs şoförlüğü yaparken özelleştirme nedeniyle işsiz kalan babası, içine düşürüldüğü duruma isyan etti.

Basında yer alan iddialara göre, sınıf öğretmeninin her ay bütün öğrencilerden para toplamakla görevlendirdiği öğrenci arkadaşı, Ersin'den 2 TL'lik temizlik parasını istedi. Babasının parası olmadığı için parayı ödeyemeyen Ersin, öğretmenine ailesinden para istemeyi unuttuğu yalanını söyledi. Bunun üzerine, unutmasını önlemek için, öğretmen öğrencinin koluna "TEM PAR" ibaresini yazdı. DHA Muhabiri Ahmet Kaya'nın haberinde, öğrencinin, "Artık o sınıfa gitmek istemiyorum. Geçen ay da öğretmenimiz temizlik parasını getirmediği için, bu ay da benimle birlikte temizlik parası veremeyen Mahmut Cankotan'ı tartaklamıştı. Okulda dört kardeşi olanlardan 1'er TL temizlik parası isteniyor. Biz ise üç kardeş olduğumuz için yine 2'şer TL istediler. Zaten paramız olsa götürür verirdim" sözleri aktarıldı.

Baba özelleştirme mağduru
Çocuğunun, yaşadıklarını ağlayarak kendisine anlatması üzerine olaya isyan eden baba Kesen, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde otobüs şoförlüğü yaparken özelleştirme nedeniyle işsiz kaldığını, TIR şoförlüğü yapmaya başladığını, işlerin kötü gitmesi nedeniyle iki aydan bu yana da işsiz olduğunu, cebinde dolmuşa binecek parası olmadığı için yürüyerek iş aradığını söyledi. "Ben kimseden yardım istemiyorum. Sakın kimse bana yardım teklif etmesin. Cebimde 1 TL kaldı. Ben iş istiyorum. Zaman zaman tüfekle ailemi katletmeyi bile düşündüm. Cebinde parası olan adamın, 2 TL yüzünden çocuğuna böyle bir cezanın verilmesine gönlü razı olur mu? Ben çalışırken çocuklarına çok iyi bakan bir babaydım. Şimdi harçlık bile veremiyorum." Baba Kesen, arkadaşlarının da çoğunun işsiz olduğunu belirterek, "Başbakan acaba biz böyle sefalet içindeyken rahat uyuyabiliyor mu? Bize bunu yapanlar Allah'larından bulsunlar" dedi.

Okul Müdürü Murat Kar, yaptığı açıklamada, konudan haberdar olmadığını iddia ederken, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman da, "Aileden bu konuda bize şikayet dilekçesi gelmedi. Ama, bu iddiayı araştıracağım. Böyle bir şeyin olması mümkün değil" dedi.