'Özümüzü koruyalım yeter'

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, çocuklar için yayın yapacak TRT Çocuk Kanalı'nın, seçtiği programlarla çocukları "misyoner yapımlardan koruyacağını" ve "özlerini korumalarına yardımcı olacağını" söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) 1 Kasım günü yayına başlayacak olan TRT Çocuk Kanalı'nın yayın politikası açıklandı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, sadece çocuklar için yayın yapacak kanalın, "Türkiye'ye özgü, milli değerler taşıyan" bir kanal olacağını ve çocukları misyonerlik faaliyetlerinden bu sayede koruyacaklarını ifade etti.

İbrahim Şahin, TRT dergisine yaptığı açıklamada, kanalın ilk aşamada yüzde 60 yabancı yapımlardan oluşacağını, bunu ileriki süreçte azaltmayı düşündüklerini belirtirken, seçilen yabancı yapımlarda "dikkatli" olacaklarını belirtti. Yurtdışından gelen yapımların "misyonerce düşündükleri"ni belirten Şahin, TRT Çocuk Kanalı'nda, çocuk filmlerinde ya da programlarındaki din propagandalarından arındırılmış bir yapı kurmak istediklerini ifade etti. Çocuk programlarında mesaj verme kaygısı gütmeyeceklerini belirtirken, çocukların bu programlarla özlerini muhafaza etmelerinin "yeteceğini" öne sürdü.

Kanalda dayatmacı bir mantıkla hareket etmeyeceklerini belirten Şahin, kimi programlarda her şeyin doğaçlama gelişeceğini, "hazır ol"cu bir zihniyetle program yapılmayacağını belirtti.