Özkök Ergenekon savcılarına gizlice ifade verdi

Eski Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök, Ergenekon soruşturması kapsamında "tanık sıfatıyla" ifade verdi. İfade için Ergenekon savcıları ve Özkök kamuoyundan gizli bir şekilde İzmir'de buluştu.

soL (HABER MERKEZİ) Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği üzerine Ergenekon soruşturması kapsamında ifade verdi. Özkök Milliyet gazetesi muhabiri Tolga Şardan'a bir açıklama yaparak, geçtiğimiz cumartesi günü İzmir'de Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen'e 8 saat süreyle "tanık olarak" ifade verdiğini belirtti.

Tanık olarak ifadesine başvurulmasının beklenen bir durum olduğunu ifade eden Özkök, savcılara bildiklerini objektif olarak ifade ettiğini söyledi ve soruşturma devam ettiği için kendisine yöneltilen soruların içeriğiyle ilgili açıklama yapmayacağını söyledi.

Buluşmanın kamuoyundan gizli gerçekleştirilebilmesi için Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün önce eşi ve çocukları ile birlikte Bursa'daki ailesini ziyarete gittiği, buradan makam aracıyla İzmir'e geçtiği belirtildi. Bu sırada Ergenekon soruşturmasında görevli diğer Cumhuriyet Savcısı Seçen de İstanbul'dan ayrılarak İzmir'e gitti.

Ergenekon davasının özellikle ikinci iddianamesinde, Ergenekon örgütünün darbe hazırlığı yürüttüğü dönemde, darbe fikrine olumsuz bakan Genelkurmay Başkanı Özkök aleyhinde faaliyet yürüttükleri yönünde iddialar yer alıyordu.

Özkök daha önce Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen darbe günlükleri ile ilgili sorulara "Darbe girişimi var da demem, yok da demem" diye yanıt vermiş,"Günlüklerdeki iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz? Komutanların ve gazetecilerin sizinle ilgili değerlendirmeleri var" şeklindeki sorular üzerine de, "Arkadaşlarımdan bana karşı böyle değerlendirmeler ve hareketler beklemem" demiş ve mahkeme sanık veya tanık olarak ifade vermeye çağırırsa gidebileceğini söylemişti.