Özetçi'ye Fener soruşturması

Deniz Feneri e.V.’nin Türkiye uzantılarına ilişkin soruşturma kapsamında Vakıfbank Frankfurt eski Şube Müdürü Metin Özetçi’nin ifadesi alındı.

soL (HABER MERKEZİ) Vakıfbank Frankfurt eski Şube Müdürü Metin Özetçi'nin şube müdürü olduğu dönemde Deniz Feneri e.V. İle bağlantılı şirketlere kredilerin verilmesi ve Türkiye'ye para transferinin önemli bir kısmının da bu şube aracılığıyla yapıldığı iddialarından sonra Özetçi'nin ifadesine başvuruldu.

Soruşturma çerçevesinde yapılan tebligat üzerine sabah saat 10.00'da ifadesine başlanan Özetçi'nin sorgusu 14.00'de sona erdi. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcılarından Nadi Türkaslan ve Abdulvahap Yaren tarafından 4 saat boyunca sorgulanan Özetçi'ye Almanya'dan Ankara Başsavcılığı'na ulaştırılan sözleşmelerin tek tek sorulduğu öğrenildi.

Özetçi'nin şube müdürü olduğu dönemde Deniz Feneri e.V. ile bağlantılı şirketlere verilen kredilerle ilgili detaylı bilgiler istenirken, ayrıca Türkiye'ye yapılan para transferlerine ilişkin de sorular da sorulduğu belirtildi.