Özcan çark etti

YÖK Başkanı Özcan, istemeyen üniversitelerin bölünmeyeceğini açıklarken, İstanbul Üniversitesi’nin de bölünmesinden vazgeçildiğini ifade etti.

soL (HABER MERKEZİ) Daha önce çeşitli üniversitelerin bölüneceğini açıklayarak, üniversitelerden ve çeşitli üniversite örgütlerinden tepki gören Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, istemeyen üniversitelerin bölünmeyeceğini söyledi.

Özcan, Meclis'teki 23 Nisan resepsiyonunda eğitim muhabirlerinin sorularını cevapladı. YÖK Başkanı, burada yaptığı açıklamalarda, "Fiziki imkanları sebebiyle idaresi çok zor olan üniversiteleri daha kolay ve etkili idare edilmesi için bölmek istediklerini" söyledi. Özcan, bu kararın ilk açıklandığı günlerde üniversitelerden ve çeşitli üniversite örgütlerinden gelen "kendilerine benzeyen rektör seçtirecekler" yönündeki değerlendirmelerin ise doğru olmadığını öne sürereken şöyle konuştu: "Bizim peşinde olduğumuz daha fazla kontenjan ve üniversitenin daha iyi yönetilmesi. Bizim durup dururken üniversiteleri bölmek gibi bir niyetimiz yok."

YÖK yetkililerince Mart ayı sonunda yaptığı açıklamada, öğrenci sayısı 40 binin üzerinde olan üniversitelerle ilgili, bu üniversitelerin bölünmesi konusunda çalışma yapılması kararı alındığı ifade edilmişti. YÖK Başkanı Özcan yaptığı yeni açıklamalarda, istemeyen üniversiteleri bölmeyeceklerini de söylerken, İstanbul Üniversitesi'nin bölünmesinden ise vazgeçtiklerini ifade etti. Özcan sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben İstanbul Üniversitesi'ni hiç görmemiştim, geçen hafta gördüm. Şimdi bölünmesinden vazgeçtim. Çapa Hastanesi'nin halini gördüm, o fikrimden vazgeçtim. Önce orayı adam etmeli. Çapa'ya yeni bir bina yapmalı. Çapa binasının arkasındaki bütün camlar kırık. Her iki hastane de kötü ama Çapa daha kötü. Yani yapacak daha önemli şeyler varmış." YÖK'ün geçen ay sonunda gündeme aldığı konunun ardından, birçok İstanbul Üniversitesi mensubu duruma tepki göstermiş, üniversitenin rektörü Yunus Söylet de üniversitenin bölünmesine karşı çıktığını duyurmuştu.