Oy pusulası çöpten çıktı

Adana’da Denizli Mahallesi’nde çöp konteynerlerinin içinde oy pusulası ve tutanaklar bulundu. CHP ve DTP durumu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) Seçimlerin birçok ihlalle yapıldığı artık kamuoyu tarafından bilinen bir gerçekken, seçim sonrasında da ihlallerle ilgili tartışmalar sürüyor. Adana'da sandıktan çıkması gereken oy pusulalarını çöpten çıkması ihlalin boyutlarını gösteriyor.

MHP'den Aytaç Durak ve CHP'den Ümit Özgümüş'ün birbirlerine çok yakın oy aldığı Adana'da 3 okuldaki çöp konteynerinde oy pusulaları ve tutanaklar bulundu. Seçimi Durak karşısında 4 oyla kaybeden Özgümüş bu durumu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

Seçim pusulaları ve tutanakları Denizli Mahallesi'ndeki Ahmet Cevdet Çamurdan İlköğretim Okulu'nun bahçesinde top oynayan çocuklar tarafından bulundu. Topları konteynere kaçan çocuklar, oy pusulaları ve tutanaklarla karşılaşınca durumu ailelerine bildirdi. Yırtılmış o pusulalarını gören aileler ise parti yetkililerine haber verdi. CHP'li Özgümüş ve DTP Seyhan İlçe Başkan Yardımcısı Osman Güven ise pusulaları ve tutanakları polise teslim etti.

Olayın duyulmasının ardından birçok DTP'li okul önünde protesto gösterisi yaparken Güven, Barbaros ve Orhangazi İlköğretim okullarının çöplerinde de yırtık pusula ve tutanaklar bulunduğunu iddia etti. Güven yaptığı açıklamada "Bu tablo seçime şaibe karıştığınının göstergesidir. Çöpe atılan oy tutanaklarında DTP'nin oyları birincidir. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi. Özgümüş de "Gece yarısına kadar oylarımız önde giderken bir anda durdu. Nasıl durduğu konusunu araştırmaya çalışırken, Denizli Mahallesi'nde çöpün içerisinde birçok oy pusulası ve tutanak bulundu. Konuyu adli makamlara taşıyacağız" dedi.

Adana'nın en çok göç alan semtlerinden biri olan Denizli mahallesinde daha çok Kürt nüfusun bulunduğu biliniyor.