Oturduğu için cezaevine düştü, kalkamadığı için nakil olamıyor!

Bir ayağı olmayan Salih Şimşek, hastaneye giderken, yolu kapayan oturma eylemine katıldığı gerekçesiyle 3 yıl hapis cezası almıştı. Açık cezaevine geçmek için gün sayan Şimşek, hastaneye götürüldüğü araçtan inemeyince nakil hakkı elinden alındı.

Radikal Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre, Batman’da, bir ayağı olmayan 56 yaşındaki Salih Şimşek, tedaviye gittiği hastane yolu eylemciler tarafından kapatıldığı için mecburen katıldığı oturma eyleminde gözaltına alınmış, tutuklanmış ve üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Geçen ay, cezaevi ring aracından hastaneye giderken kendisine tekerlekli sandalye vermeyen jandarmalara isyan edince, hakkında “gereksiz marş söyleyip slogan atmak” suçundan, bir ay haberleşmeden men cezası verildi. Açık cezaevine geçmek için gün sayan Salih Şimşek’in bu hakkı da disiplin cezası aldığı için elinden alındı. Şimşek, sekiz ay daha Batman M Tipi Cezaevi'nde kalacak.

Salih Şimşek, cezasının bitimine sekiz ay kala, geçen 16 Temmuz günü tedavi için Batman Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Şimşek’in iddiasına göre, cezaevi ring aracından inerken tekerlekli sandalye getirilmesini istedi. Fakat jandarma, “Sandalye getiremeyiz, yürüyerek in” dedi. Şimşek de tekerlekli sandalye getirilmediği takdirde araçtan inmeyeceğini söyledi. Yirmi dakikalık bir bekleyiş sonunda tekerlekli sandalye getirildi. Fakat bu kez de jandarmalar, Şimşek’in sandalyeye binmesine yardım etmedi. Şimşek kendi çabasıyla sandalyeye binmek zorunda kaldı. Son olarak Şimşek, jandarmadan sandalyenin arkadan itilmesini istedi. Bu talebi de reddedilince, Şimşek uygulamaya isyan etti. Tutanak tutan jandarmaların iddiasına bakılırsa Şimşek, zafer işareti yaparak, “Yaşasın Apo”, “Yaşasın özgürlük”, “Başsız özgürlük olmaz” diye bağırdı. Jandarma, Şimşek’e “Sağ el işaret parmağıyla sağ el orta parmağını havaya kaldırarak zafer işareti yapıp orada bulunan halkı galeyana getirme çalıştığı” suçu yöneltti. Şimşek hakkında, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun’un 42. maddesi gereği “Gereksiz marş söylemek ve slogan atmak” suçundan bir ay mektup ve faks yasağı getirildi.

Şimşek'in Avukatı Kemal Üner, verilen bu disiplin cezasıyla birlikte Şimşek’in elinden açık cezaevine geçme ve tahliye olma imkanının alındığını, kalan sekiz ayını da Batman M Tipi Cezaevi’nde geçireceğini belirterek, karara itiraz edeceğini söyledi.