ÖSYM: ‘ÖSYS başvuru süresi uzatılmayacak’

ÖSYM bir açıklama yaparak kar yağışı nedeniyle ÖSYS başvuru süresinin uzatılmayacağını bildirdi.

ÖSYM, ÖSYS başvuru süresinin kar yağışları sonucu yolların kapanması nedeniyle uzatılacağına ilişkin basında yer alan bir haber üzerine açıklama yaparak süre uzatılmasına gidilmeyeceğini bildirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2013 – ÖSYS başvuruları sırasında özellikle Şırnak ve Hakkari illerimizde yoğun olarak devam eden kar nedeniyle bazı köylere ulaşımın olmadığı bilgisi Merkezimize başvurular devam ederken ulaşmıştır. Her iki ilimizin İl Milli Eğitim Müdürleri ile Merkezimiz irtibata geçmiş ve ulaşımın olmadığı merkezlerde öğrenim gören öğrencilerin bilgileri 14 Ocak 2013 tarihinde edinilmiştir. İl Milli Eğitim Müdürleri tarafından kurumumuza bilgileri ulaştırılan bu adayların kayıtları sisteme işlenmiş fotoğraf ve diğer bilgilerini Merkezimize göndermeleri, ulaşım olanaklı hale geldikten sonrasına ertelenmiştir. Her iki il içinde ek süre verilmesi veya başvuru süresinin uzatılması söz konusu değildir.”

Akşam Gazetesi’nden Zeki Dara’nın haberinde ÖSYM Başkanı Ali Demir’in talimatıyla Hakkâri’de kar nedeniyle kayıt yaptıramayanlar için sürenin uzatılacağı iddiasına yer verilmişti.

“170 öğrenci son tarih olan 15 Ocak'a kadar ilçe merkezine ulaşamadı”
Haberde Hakkâri'nin, Irak sınırının sıfır noktasındaki ilçesi Şemdinli'ye bağlı beldeler ve köylerin Ocak ayı başından beri kar altında olduğu, yer yer 2-3 metreyi bulan ve yolların günlerce kapanmasına neden olan kar nedeniyle tam 170 öğrencinin son tarih olan 15 Ocak'a kadar ilçe merkezine ulaşamadığı belirtilmişti.

(soL - Haber Merkezi)