"Osmanlı'yı örnek alın"

Cumhurbaşkanı Gül, Deniz Feneri davası nedeniyle yaşanan gerileme dikkat çekerek "Osmanlı beyliğinin en büyük özellliği hep dışa karşı mücadele etmesi, kendi içimizde birbirimize düşmek asla bize yakışmaz. Farklılıklar her zaman bizim zenginliğimiz olacaktır. Birbirimize saygı göstermeliyiz” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 727. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde konuştu. "Ne yapıp yapıp 700- 800 yıl önce olduğu gibi atalarımızın yaptığı gibi kendi enerjimizi dışa doğru yansıtmamız gerekiyor" diyen Gül Türkiye'nin hukuk ve demokraside gösterdiği başarıyı her alanda göstermesi gerektiğini savundu.

Türkiye'nin bütün enerjisiyle dışa dönmesi gerektiğini ifade eden Gül şunları kaydetti:
"Aramızda tartışmaların ve anlaşmazlıkların olması tabiidir. Önemli olan bunları karşılıklı saygı içerisinde çözmektir. Bunları da meşru sınırlar içerisinde çözmek gerekir. Bütün insanlığı aynı kültür içerisinde birleştirmeye çalışırken, birbirimize düşmek bize yakışmaz. Bu asır birlik ve beraberlik asırdır. Farklılıklar her zaman bizim zenginliğimiz olacaktır. Birbirimize saygı göstermeliyiz. Birbirimize saygı göstermezsek başkaları bize saygı göstermez. Problemlerimizi büyütmeden konuşarak çözelim. Atalarımızın bize gösterdiği yoldan sapmadan ilerleyelim. Ve ülkemizi geleceğe hazırlamak için çalışalım. Gün birlik ve beraberlik günüdür."