Osman Paksüt Ergenekon Savcıları'ndan şikayetçi

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt canlı yayında Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz hakkında işlem yapılmasını talep etti.

soL (HABER MERKEZİ) Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt canlı yayına çıkarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e seslendi. Paksüt, büyük tertiplerle karşı karşıya olduğunu anlattı ve kendisinin hedef gösterildiğini iddia etti.

Paksüt "Eşim Ferda Paksüt dinlenirken beni de kapsam içine almışlar. Resmi yazılarda beni de 'Hedef şahıs' gösteriyorlar. Savcı Zekeriya Öz, Anayasa Mahkemesi'ne 15 Ekim 2008'de bir yazı yazarak 'Osman Paksüt'ün dinlenen telefon kayıtları ektedir' diye ihbarda bulunmuş. Ergenekon soruşturması kapsamında soruşturuluyorum. Bana Anayasa Mahkemesi Başkanlığı bir açıklama yapmadı" dedi.

"Suç duyrusunda bulunuyorum" diyen Paksüt, görevi yeni devralan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den bu durumu soruşturmasını istedi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın son törende "hukuka uyulacak" dediğini anımsatan Paksüt, "Yetkilerini bilerek aşan ve kötüye kullanan savcılar hakkında işlem yapılsın" dedi.