Osman Baydemir yeniden DTP adayı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır'da partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı.

DİYARBAKIR (A.A.) Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen törende, Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Osman Baydemir'i partisinin yeniden aday gösterdiğini belirtti.

Ahmet Türk, dünya genelinde ekonomik krizin yaşandığını hatırlattı. Türk, ''küresel krizin arkasında dünyanın yeniden yapılanmasını da beraberinde getirecek gelişmelerle karşı karşıya bulunulduğunu'' savundu.

Türk, ''Bizim demokratik muhalefetimizle AKP'nin gerçek yüzünü görmeye başladık. Sayın Başbakan ya sev ya terk et mantığı ile adeta kendi gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Bunlar bugün ortaya çıkmış çeteler değildir. Ancak bu çeteler iktidarı hedef alacak bir noktaya taşındığında birileri yavaş yavaş harekete geçti. Bu çeteleri gündemlerine aldılar. Ergenekon, Türkiye'nin şeffaflaşması, çetelerden temizlenmesi ile ilgili yapılan bir operasyon değildir.''

Türk, yıllardan beri Kürtçe televizyon, Kürt enstitülerinin açılması, ana dilde eğitim yapılması ve Kürt kimliğinin Anayasal güvence altına alınması gerektiğini söylediklerini bildirdi.