Ortakların aklı AKP'de

Dün Konya ve Samsun'da Ortak Akıl Hareketi’nin düzenlediği "Milli İradeye Saygı" mitinglerinde, AKP propagandası yapıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Yaklaşık iki hafta önce Ortak Akıl Hareketi adıyla Türkiye'nin farklı illerinde yapılmaya başlanan mitinglere, hafta sonu Konya ve Samsun'da devam edildi. Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 'Demokrasi ve Milli Egemenlik Mitingi'ne, Samsun'un yanı sıra Trabzon, Artvin, Rize, Giresun, Ordu, Amasya, Sinop, Çorum, Yozgat, Tokat, Kastamonu ve Gümüşhane'den de katılım oldu.

Günler öncesinden cep telefonlarına gönderilen mesajlarla mitinge çağrılan Samsunlular, organize edilenin 'Cumhuriyet Mitingi' olduğunu sandılar. 'Kayıt Yok Şart Yok Egemenlik Milletin' sloganlı afişlerle donatılan kentte, mitinge katılmak isteyenler ücretsiz araçlarla taşındı.
Ergenekonculara ve parti kapatmaya karşı!

Ergenekon Operasyonu'ndaki iddialar ile Türkiye'nin gündemine oturan "darbeciler"in, ayaklar yere vurularak ve ıslıklarla protesto edildiği mitingde 'Dur De Dur De Darbecilere Dur De', 'Darbeciler Değil Halk Kazanacak', 'Milli İrade Engellenemez', 'Hemen Şimdi Kesintisiz Adalet', 'Demokrasi Yolunda Omuz Omuza', 'Ne Tankların Sesi Ne Cüppelerin Gölgesi Tek Çare Demokrasi', 'Darbeciler Hesap Versin', 'Kayıt Yok Şart Yok Egemenlik Milletin' yazılı dövizler taşındı.

Samsun'daki mitinge katılan Hak-İş Başkanı Salim Uslu, demokrasi ve hukuk zedelenmesin diyenlerin, Ergenekonculara ve parti kapatmaya karşı birleşmesi gerektiğini söyledi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya göre, fildişi kulelerde oturanlar boş hayale kapılıyorlardı.

Konya'da şarkı yaptılar
Ortak Akıl Hareketi mitinglerinin Konya ayağında konuşan, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Necati Ceylan, "Ergenekon, Silahlı Kuvvetler'e, yargıya, üniversite ve medyaya sızmış. Çeteler devletin içine girmiş. Bunların ayıklanması için, darbelere hayır demek için buradayız" diyerek Ayışığı ve Sarıkız iddialarından bahsetti. Meydandakiler, Ayışığı sözünü duyunca "Ay akşamdan ışıktır" türküsünü, sözlerini değiştirip söylediler.

Ortak Akıl kimin aklı?
Mitinglerin genel karakteri, AKP ve Fethullah Gülen çevresinde kümelenen "sivil toplum örgütleri" tarafından belirleniyor. Genellikle sağ ve gerici örgütlerden oluşan bu harekete "sol" geçmişi olduğu bilinen kimi isimler de destek veriyor.

Ortak Akıl Hareketi'nde yer alan yazar ve kurumlardan bazıları: Gazeteci-yazar Ali Adakoğlu, Prof. Dr.Yasin Aktay, müzisyen Şanar Yurdatapan, eğitimci-yazar Ufuk Coşkun, Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan, araştırmacı-yazar Ümit Fırat, araştırmacı-yazar Ali Bulaç, Prof. Dr. Şerafettin Gölcük, gazeteci-yazar Mehmet Metiner, Prof. Dr. Osman Okka, gazeteci-yazar Hakan Albayrak, gazeteci-yazar Mustafa Karaalioğlu, gazeteci-yazar İbrahim Karagül, araştırmacı-yazar Altan Tan, araştırmacı-yazar Ahmet Taşgetiren, araştırmacı-yazar Cihan Aktaş, Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, araştırmacı-yazar Abdurrahman Dilipak, Doç. Dr. Mustafa Şentop, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma.Ortak Akıl Hareketi'ne destek veren STK'lar: Memur-Sen, Hak-İş, MÜSİAD, İHH, İslam Dünyası STK'lar Birliği, Eğitim-Bir-Sen, Mazlum-Der, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, Ensar Vakfı, Benim Adıma Karar Verme Platformu, Muhtar Dernekleri Federasyonu, Dünya Ehli Beyt Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Hekimler Birliği Vakfı, Hukukçular Derneği, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı, Genç İşadamları Vakfı, Ecza-Bir Derneği, Demokrat Hanımlar Derneği, Çağdaş Aile Derneği, İnsan Hakları ve Özgürlükleri Derneği, Demokrat Hukukçular Derneği, Sivil Düşünce Platformu, Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği, Diyanet-Sen, Tüketiciler Birliği, Öğretmen-Sen, Anadolu Gazete Radyo ve Televizyon Yayıncıları Birliği, Adaleti Savunanlar Derneği.