On binler yine Taksim'de! (Güncelleme 01:13)

Polisin dün sabah saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden vahşi saldırısına rağmen on binler yine Taksim Meydanı'nda.

Güncelleme 01:13

Alibeyköy:


Güncelleme 01:09

Avcıların mahallelerinde, sokak aralarında halk yürüdü. Avcılar sakinleri evlerinin camlarından, balkonlarından ışık açıp kapatarak, tencere ve tava çalarak destek verdiler. AKP binasının önünde durularak hükümet istifaya çağırıldı. Sonrasında havuz meydanında konuşmalar yapılarak yürüyüş sonlandırılırdı. Konuşmalarda AKP'nin baskıcı faşist uygulamaları kınandı. 15 gündür yapılan eylemlerin AKP gidene kadar devam edeceği vurgulandı.


Güncelleme 00:20

Ümraniye Elmalıkent:


Güncelleme 23:48

Tuzla Konaşlı mahallesinde başlayan yürüyüş Aydınlı ve İçmeler mahallelerinde devam etti. E5 karayolunu trafiğe kapatarak yürüyen binlerce kişi bir süre E5 karayolunda oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.


Güncelleme 23:40

Çekmeköy:


Güncelleme 23:31

Sarıgazi:


Güncelleme 23:16

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda piyano resitali var.


Güncelleme 23:08

Maltepe Meydanı:


Güncelleme 23:03

Gülsuyu halkı 1000 kişiyle Maltepe'ye katıldı. Zümrütevler mahallesi meydandaki protestoya 500 kişi olarak katıldı.:


Güncelleme 22:58

Sultangazi'de halk Karayolları'na doğru yürüyor. On binlerce insan var:


Güncelleme 22:56

Maltepe:


Güncelleme 22:55

Gazi Mahallesi'nde polis saldırı başladı.


Güncelleme 22:47

Gezi Parkı ile AKM önünde bekleyen polislerin arasına herhangi bir provokasyona mahal vermemek için insan zinciri kuruldu.


Güncelleme 22:44

Hasırcıbaşı:

İçerenköy:

Kadıköy:


Güncelleme 22:15

Acıbadem'de toplanan halk sloganlarla Kadıköy Boğa'ya doğru yürüyüşe geçti.


Güncelleme 22:04

Halk, Bakırköy Meydanı'ndan İncirli'ye yürüyor:


Güncelleme 21:55

Kadıköy'deki yürüyüşten bir görüntü:

Maltepe:


Güncelleme 21:51

Kartal'da halk sahil yolunu trafiğe kapattı.


Güncelleme 21:45

Sultangazi'de halk kürsüsü kuruldu. Yağmura rağmen 3 bin kişilik kitle artıyor.


Güncelleme 21:42

Dörtyol'dan yürüyüşe başlayan Gazi halkı İsmet Paşa Caddesi'ndeki elektrik trafosuna yürüdü. Burada serbest kürsü kuruldu. Muhtarlığın önünde kurulan çadıra tüm halk çağırıldı. Eylemde "Hükümet istifa", "Tayyip istifa", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.


Güncelleme 21:34

Sancaktepe Demokrasi girişinde 2 bin kişi toplandı. Burada bir halk kürsüsü kurulacak.


Güncelleme 21:32

Halk Bakırköy Meydanı'nda da toplanmaya başladı.


Güncelleme 21:23

Taksim Meydanı'nda sanatçılar ve CHP'li milletvekilleri, polis saldırısı ihtimaline karşı yolda ve Gezi Parkı merdivenlerinde oturma eylemine başladı.


Güncelleme 21:22

Kartallılar Kartallı Kazım Meydanı'ndan yürüyüşe geçtiler:


Güncelleme 21:04

Taksm'de polisle görüşen sanatçılar, polisin kendilerine Gezi Parkı'na girme gibi bir niyetlerinin olmadığını, flama ve barikatlara müdahale etmek istediklerini ancak taş atıldığı takdirde Gezi'ye de müdahale edeceklerini söylediğini aktardı. Polis, "İstesek Gezi'yi 5 dakikada bitirebiliriz, bunu dün gösterdik" diyerek de tehdit etti.

Polisle görüşen sanatçılar arasında Orhan Aydın ve Güven Kıraç gibi isimler bulunuyor.


Güncelleme 20:29

Taksm Dayanışması, basın açıklamasına Ethem Sarısülük'ün beyin ölümü hakkında "üzüntümüz ve öfkemiz büyük" diyerek başlarken şunlar söylendi:

"Taleplerimiz: Gezi Parkı park olarak kalmalıdır. Topçu Kışlası adı altında ya da başka herhangi bir yapılaşma olmayacağına, projenin iptal edildiğine dair resmi bir açıklamanın yapılmasını AKM'nin yıkılmasına ilişkin girişimlerin durdurulmasını Gezi Parkı'nda yıkıma karşı direnişten başlayarak halkın en temel demokratik hak kullanımını engelleyen şiddetle bastırma emrini veren bu emri uygulatan ve uygulayan, binlerce insanın yaralanmasına, 3 yurttaşın ölmesine neden olan sorumlular, başta İstanbul, Ankara, Hatay, Adana valileri ve emniyet müdürleri olmak üzere tüm sorumluların görevden alınmasını gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanımının yasaklanmasını direnişe katıldığı için gözaltına alınanların serbest bırakılmasını ve haklarında hiçbir soruşturma açılmayacağını ilişkin açıklama yapılmasını 1 Mayıs alanı olan Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Türkiye'deki tüm meydanlarda kamusal alanlarımızda toplantı gösteri eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilmesini, ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz.

Ülkenin ve dünyanın dört bir yanında sahip çıkılarak meşruluğu tartışılmaz bir hal alan açtığımız davalar ve uluslararası evrensel hukuk kriterleri açısından da en temel insan hakları ve demokrasi kriterleri açısından tartışılmayacak olan taleplerimizin takibinde ısrarcıyız. Türkiye'nin birçok yerinde eylemler devam etmektedir. Herkesi taleplerimize sahip çıkmaya çağırarak Gezi Parkı'na davet ediyoruz."


Güncelleme 19:40

Yüzlerce avukat cüppeleriyle Taksim Meydanı'na giriş yaptı. Taksim Dayanışması'nın basın açıklaması başlıyor.


AKP'nin ve polisin bütün tehditlerine ve saldırılarına rağmen Taksim Meydanı'nda yine on binler toplanıyor.

Gelişmeleri aktaracağız...

(soL - Haber Merkezi)