"Ömer Dinçer istifa etmelidir"

Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD), Milli Eğitim Bakanlığı’na atanan Ömer Dinçer’i istifaya çağıran bir açıklama yayınladı.

2005 yılında intihal nedeniyle YÖK tarafından öğretim üyeliği görevinden çıkarılan ve bu kararın iptali doğrultusunda açtığı dava reddedilen Ömer Dinçer 2010 yılında Yusuf Ziya Özcan başkanlığındaki YÖK tarafından aklanmıştı.

ÜKD tarafından yapılan açıklamada yaşanan bu durumun YÖK’ün AKP iktidarıyla uyumlu siyasal işlevini fütursuzca ve hızla yerine getirmeye devam edeceğini de işaret edilirken, YÖK’ün son olarak almış olduğu kararın Ömer Dinçer tarafından yapılmış olan intihal gerçeğini ortadan kaldırmadığı vurgulanıyor. Açıklama istifa çağrısı ile sonlanıyor.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Milli Eğitim Bakanı’nın son günlerde yaptığı açıklamalar da kendisinin bilim etiği konusunda bilgisiz olduğunu gözler önüne sermektedir. 'Bilimsel hırsızlık'ı savunmakla eşdeğer bir konumda görebileceğimiz bu bakanlık atamasını bilim insanları ve eğitimcilerin kabul etmesi imkânsızdır. Öğretim elemanları olarak Ömer Dinçer’in Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilmiş olmasını kabullenmiyor ve kendisini istifaya davet ediyoruz.”

(soL - Haber Merkezi)