Olli Rehn: Basın bağımsızlığına saygı gösterilmiyor

Olli Rehn, Doğan Yayın Holding’e kesilen vergi cezasıyla ilgili hukuki girişimin Türkiye’de basının çoğulculuğu ve bağımsızlığı ilkelerine saygı gösterilmediği yönündeki kaygıyı artırdığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Olli Rehn, Avrupa Parlamentosu'nun değişik siyasal kanatlarına mensup Üyeleri Fran Vanhecke, Marios Matsakis ve Renate Sommer'in Doğan Yayın Holding özelinde Türkiye'de basın özgürlüğü üzerine baskı uygulandığı iddialarına ilişkin üç soru önergesini yanıtladı. AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Doğan Yayın Holding'e kesilen vergi cezasıyla ilgili hukuki girişimin Türkiye'de basının çoğulculuğu ve bağımsızlığı ilkelerine saygı gösterilmediği yönündeki kaygıyı artırdığını bildirdi.

Rehn "Basının çoğulculuğu ve bağımsızlığı her demokrasi için temel değerdir. Doğan Yayın Holding'e yönelik hukuki girişim, uygulamada bu ilkeye saygı gösterildiği konusundaki kaygıyı artırmaktadır. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen siyasi figürleri tarafından yapılan basına karşı açıklamalar, Türkiye'de basın özgürlüğüne tam saygının bulunduğu bir atmosfere yardımcı olmamaktadır" dedi.