Okul müdürlerine yandaş sendika baskısı

Haziran ayında görev süreleri sona eren okul müdürlerini nyerlerine atanacak eğitimcilere, AKP yanlısı Eğitim Bir-Sen'e üye olmaları dayatılıyor. CHP'li Aksünger, üye olmayanların okul müdürü yapılmamakla tehdit edildiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Milli Eğitim Bakanlığı'nca uygulanmaya başlanan 'Yönetici Atama Yönetmeliği'nin okul müdürleri ve yöneticiler üzerinde siyasi baskı oluşturduğunu belirtti. Aksünger, birçok ilden kendisine ulaşan okul müdürünün iktidara yakın olan Eğitim Bir Sen'e üye olmaları konusunda tehdit edildiğini aktardıklarını öne sürdü. Aksünger, konuyla ilgili olarak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle 4 ay önce verdiği soru önergesinin de yanıtlanmadığını söyledi.

Bu konuyu dört ay önce gündeme getirdiğini ve yazılı olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sorduğunu belirten Erdal Aksünger, eğitim camiasında tamamen siyasi ve ideolojik reflekslerle hareket edildiğini belirtti. Torpil ve adam kayırmanın yönetici atamalarının her kademesinde kendini göstermeye başladığını söyleyen Aksünger, "Eğitim gibi bir ülkenin geleceğini belirleyecek en önemli konuda liyakat ilkeleri tamamen göz ardı ediliyor. Türkiye genelinde Eğitim Sen ve Eğitim-İş gibi sendikalarda örgütlü yöneticilere, Eğitim Bir-Sen'e geçmeleri konusunda baskı yapılıyor. Okul müdürlerinden, Eğitim Bir-Sen'e üye olmamaları halinde yönetici olamayacakları konusunda tehdit edildiklerine dair birçok telefon aldık.” Bu konuyu 4 ay önce Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yazılı olarak sormasına rağmen hala yanıt alamadığın ıbelirten Aksünger, “Kendisine hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. Zaten son çıkan ses kayıtlarında görülüyor ki, Nabi Avcı sanal bakan. Milli Eğitim Bakanlığı'nda kontrol tamamen Bilal Erdoğan'da. Bakanlığı o yönetiyor" dedi.