OGÜ'de akademisyene Berkin Elvan cezası

Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi'nde, Berkin Elvan eylemine katıldığı gerekçesiyle bir araştırma görevlisine ceza verildi.

(soL - Eskişehir) Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Nuriye Gülmen'e Berkin Elvan eylemlerine katıldığı gerekçesiyle rektörlük tarafından soruşturma başlatıldı.

Siyasi şube polisinin yönlendirdiği Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü'nce açılan soruşturma iki yıl kıdem durdurma cezasıyla sonuçlandı. Kararı protesto etmek için akademisyenlerin ve öğrencilerin katılımıyla Rektörlük önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında, "Berkin Elvan katledildiğinde Eskişehir'de yapılan eylemler üniversite sınırları dışında, şehir merkezinde ve Gülmen'in mesai saatleri dışında yapılmıştır. Eskişehir siyasi polisi Osmangazi Üniversitesi rektörlüğüne yazı yazarak Nuriye Gülmen'in cezalandırılmasını istemiştir. Rektörlük soruşturma açmakta ve ceza vermekte gecikmeyerek tarafını ve adalete, özgürlüklere bakış açısını bir kez daha ortaya koymuştur. Gülmen, Ethem'in katili Ahmet Şahbaz'a verilen idari cezayla aynı cezayı aldı. OGÜ rektörlüğünün adalet anlayışı AKP iktidarının adalet anlayışının bir yansımasıdır" denildi.

Açıklamanın ardından Nuriye Gülmen için toplanan imzalar rektörlüğe teslim edildi. Rektör yardımcısı Adnan Konuk'la görüşen profesör Cem Kaptanoğlu, demokratik protesto hakkını kullanan insanlara ceza verilmemesi gerektiğini, üniversitenin de böyle bir durumda ilk ceza veren olmaması gerektiğini söylediğini, karşılığında rektör yardımcısının, "Biz böyle bir cezayı verdik ama hiçbir öğretim üyesini atma niyetinde değiliz, itiraz edebilirsiniz ama bizim görüşümüz bu yöndedir" dediğini belirtti.