Öğrenciler YÖK'ü ve AKP'yi protesto etti: 'AKP kaybedecek, Üniversite kazanacak!'

"AKP kaybedecek, Üniversite kazanacak - Büyük Öğrenci Buluşması" saat 15:00'te başladı. Dört öğrenci örgütünün ortak mitingi, Kızılay Ziya Gökalp caddesinde devam ediyor.

YÖK'ü kuruluşunun 31. yılında protesto etmek için Türkiye'nin dört bir tarafından gelen öğrencilerin mitingi devam ediyor. Genç-Sen, Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kolektifleri ve TKP'li Öğrenciler tarafından düzenlenen "AKP kaybedecek, Üniversite kazanacak mitinginde, binlerce öğrenci bir araya gelerek son yılların en büyük YÖK protestosunu gerçekleştirdiler.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nün önünde saat 15:00'te başlayan mitingde, kortej Kızılay Ziya Gökalp Caddesi'ne ulaşmış durumda. Burada kurulan kürsü de taleplerini dile getiren öğrenciler, AKP karanlığına boyun eğmeyeceklerini ifade ettiler.

Mitingde öğrenciler "AKP kaybedecek, Üniversite kazanacak" pankartı ardından yürüyüşe başladılar. Pankartın altında dört büyük öğrenci örgütünün imzası bulunuyor.

Genç-Sen'in taşıdığı pankartta ise, "AKP'ye ve YÖK'e teslim etmiyoruz, Üniversiteler bizimdir" sözleri yer alıyor.

Gençlik Muhalafeti de mitinge "AKP karanlığını silelim, üniversiteleri geri alalım" pankartıyla katıldı.

Öğrenci Kolektifleri ise, "YÖK'e de reformuna da hayır, biz bu oyunu bozarız" sözlerini pankarta taşıdı.

TKP'li Öğrenciler kortejinde ise, "Padişahlığın gençliğe sökmez" sözlerinin yazılı olduğu pankart taşındı.

Ayrıca sağlık öğrencileri mitinge beyaz önlükleri ile katılırlarken, açlık grevleri de "600'den fazla insan açlık grevinde, ölüm kapıdayken susulmaz" pankartıyla öğrencilerin gündemindeydi.

Son günlerde Hatay'da yükselen tepkiler de mitinge kendine yer buldu. Arap Alevi Öğrenciler imzalı "emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak" pankartı dikkat çekti.

Mitingde sık sık "öğrenci düşmanı faşist AKP", "Suriye halkı yalnız değildir", "Savaşa geçit vermeyeceğiz", AKP'den hesabı gençlik soracak", "Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm" sloganları atılıyor.

Mitin kürsüdeki konuşmaların ardından son erdi. TKP'li Öğrenciler, mitingin ardından Yüksel Caddesi'nde bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasında şunlar dile getirildi: "Bugün AKP'ye gençlikle işinin kolay olmadığını gösterdik. Buradan kentlerimize döndükten sonra da sosyalizm mücadelesini sürdüreceğiz".









(soL - Haber Merkezi)