ODTÜ'lülerden Gökçek'e: 'Parası neyse verelim ODTÜ'den defol'

ODTÜ öğrencileri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ağaçları kestikten sonra ODTÜ'ye para yatırmasını ve yaptığı açıklamaları protesto etti.

(soL - Haber Merkezi) Öğrenciler para toplayarak oluşturdukları sandıkları Gökçek'in alması için ODTÜ girişine bıraktı. Eylem esnasında “Yeşerte, yeşerte kazanacağız”, “Gökçek paranı al başına çal”, “Üstü kalsın Gökçek” ve “Parası neyse verelim ODTÜ'den defol” sloganları atıldı.

ODTÜ’lüler tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

“Melih Gökçek, 18 Ekim Cuma günü akşam saati onlarca kamyon ve yüzlerce eli sopalı elemanıyla Vişnelik tarafından gizlice okulumuza baskın yapmıştır. Okulunu savunmaya gelen öğrenci, öğretim elemanı ve mezunlar önce Belediye ekipleri tarafından taciz edilmiş, bu da yetmiyormuş gibi okula girmelerine izin verilmemiş ve 100. Yıl mahallesinde polis saldırısına uğramışlardır. Bir gecede 3 binden fazla ağaç Belediye tarafından katledilmiştir.

Pazartesi günü Gökçek'in istila ettiği alanı tekrar yeşillendirmek isteyen ODTÜ'lüler polis tarafından engellenmiş, diktikleri fidanlar Belediye ekipleri tarafından tekrar sökülmek istenmiş, engel olmaya çalışan öğrenciler işçilerin ve güvenlik ekiplerinin saldırılmasına uğramış, iki arkadaşımız yaralanmıştır. Bu durumu protesto etmek isteyen öğrenciler yine karşılarında polisi bulmuşlardır. Gece boyu devam eden saldırıda bütün kampüs biber gazına boğulmuş, 6 saat aralıksız ses bombası atılmıştır. Polis izni olmadan defalarca kampüse girmiş üç öğrenciyi gözaltına almıştır.
Bu saldırılar devam ederken Melih Gökçek kamuoyuna şirin gözükmek için kendinden beklenecek yüzsüzlükte açıklamalar yapmaya devam ediyor. Kestiği ağaçlara değer biçerek Rektörlüğe para verdiğini iddia eden Gökçek'e söyleyecek iki çift sözümüz var. Sizin doğadan anladığınız şey sadece para ve rant olabilir ancak bizim için ODTÜ ormanı Ankara'nın akciğeri ve bütün halkın ortak değeridir. Bu ormanı bozkırın ortasına dikenler sizin üç beş kuruşunuza tamah etmezler. Bu size son uyarımızdır. İş makinelerinizi de çetelerinizi de alıp okulumuzu terk edin. Aksi takdirde biz göndermesini çok iyi biliriz. Bu ormanları yıllardır kimsenin rantına bırakmadık, size de bırakmayacağız. Yeşerte yeşerte kazanacağız! “