ODTÜ'den Soma açıklaması: 'Bir daha yaşanmaması için göreve hazırız'

ODTÜ Rektörlüğü Soma'da yaşanan maden faciasına ilişkin bir açıklama yayınlayarak, "Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için ODTÜ olarak akademik yetkinliklerimiz çerçevesinde her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

(soL-Haber Merkezi)ODTÜ rektörlüğü Soma'da yüzlerce maden işçisinin yaşamını yitirdiği maden faciasına ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada işçilerin yakınlarına başsağlığı dilenirken, "Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için ODTÜ olarak bilgi birikimimiz ve akademik yetkinliklerimiz çerçevesinde her türlü desteği vermeye hazırız" denildi.

"Acımız büyük" başlığıyla yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Soma'da bir maden ocağında dün yaşanan facia hepimizi derinden üzmüştür. Zor koşullarda görev yapan çok sayıda işçimizin bu faciada yaşamını kaybetmesinden duyduğumuz acı büyüktür. Yaşamını yitiren işçilerimize rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm ulusumuza başsağlığı dileriz. Madende mahsur kalan işçilerimizin de en kısa sürede kurtarılmasını bekliyoruz.

Hepimizin yüreğini çok derinden yaralayan böylesi elim olayların bir daha yaşanmaması için ODTÜ olarak bilgi birikimimiz ve akademik yetkinliklerimiz çerçevesinde her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtiriz. Akademik birimlerimizin konuyla ilgili araştırmaları ve değerlendirmeleri en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır."