ODTÜ'de öğrenciler ve akademisyenler boykotta: 'Şiddet varsa, polis varsa ders yok'

ODTÜ’lüler Erdoğan’ın polisinin saldırısına karşı bugün “şiddet varsa, polis varsa ders yok” sloganıyla boykot yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ODTÜ’ye gelişi sonra yapılan polis saldırısı bugün ODTÜ’de “şiddet varsa, polis varsa ders yok” sloganıyla yapılan boykotla protesto edildi. Boykotun etkisinin büyük olduğu görüldü, hemen hemen tüm bölümlerde dersler yapılmadı.

Hazırlık binasının önünde toplanan bin beş yüze yakın öğrenci “Savaş Çığırtkanı Tayyip ODTÜ’den Defol” pankartı arkasında Fizik Bölümü’nün önüne yürüdü. Fizik önünde ODTÜ Öğrencileri, Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim Sen ODTÜ Temsilciliği ve ODTÜ Mezunları Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında Erdoğan’ın ODTÜ’ye gelişi, polis müdahalesi ve Suriye’ye yönelik düşmanca tutumu kınandı. Açıklamaya DİSK’e bağlı 100’e yakın işçi de destek verdi.

Açıklamanın ardından öğrenciler “ Savaşa Değil Eğitime Bütçe”, “AKP Elini Suriye’den Çek”, “AKP Defol Üniversiteler Bizimdir” sloganlarıyle ODTÜ’nün en büyük amfisi olan Necdet Bulut (U3) amfisine girerek hocaların vereceği “demokrasi” başlıklı açık derse katıldı. Öğrencilerin çoğunun sığmadığı amfide Gündoğdu marşının tüm salonca söylenilmesi ardından derse başlandı.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Raşit Kaya burada ‘’Demokrasi eylem hakkını da içinde barındırır. ODTÜ’lüler tepki gösterme hakkını kullanmak isterken polisin yoğun saldırısına maruz kalmışlardır. Korku ve yıldırma yöntemleri ile tepki gösterme hakkımız elimizden alınıyor’’ dedi. Konuşmasında İspanya’da Franco döneminde bir üniversitede yaşanan bir olaya da değinen Kaya diktatörlüklere karşı mücadelenin bitmeyeceğini söyledi.

Kaya’nın konuşmasnını ardından salonda ‘’Kahrolsun Diktatör’’ sloganları atıldı. Kaya’nın ardından Elektrik Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Semih İlgen demokrasinin çoğunluk diktası değil azınlıkların ve farklı düşüncelerin de korunması demek olduğuna değinirken ‘’ODTÜ’deki bu direniş ve birlikteliğin tüm yurda yayılması gerektiğini ve ODTÜ’lülerin buna öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

ODTÜ’lü bir araştırma görevlisi söz alarak bugün ODTÜ’deki direnişin, İTÜ’deki güvencesiz çalıştırılmaya karşı yürütülen mücadeleden bağımsız olmadığını, faşizmin ve sermaye diktatörlüğünün ülkeden kovulması gerektiğini anlattı.

Hocalar öğrencilerine ODTÜ’deki direnişi arkadaşlarına, ailelerine, gittikleri her yere yaymaları çağrısında bulunmalarının ardından öğrencilere de söz verildi. Öğrenciler direnişin bundan sonra da süreceği mesajını verdi. Dersin sona ermesiyle öğrenciler sloganlar eşliğinde amfiden ayrıldı.

(soL - Haber Merkezi)