ODTÜ öğrencilerinin tümü serbest bırakıldı!

Başbakan Erdoğan'ı protesto ettikleri için polisin saldırısına uğrayan ve sonrasında gözaltına alınan ODTÜ öğrencilerinden Sercan Çınar ve Bedirhan Şen serbest bırakılırken, diğer 8 öğrenci tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Öğrenciler çıkarıldıkları mahkemenin ardından serbest bırakıldı.

Güncelleme: 23:39

Mahkeme bitti. Bütün öğrenciler serbest bırakıldı. Ancak öğrenciler hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol uygulanacak.


Güncelleme: 23:31

Öğrencilerin İfadelerinin alınması tamamlandı. Baro Başkanı ve avukatlar son sözü alıyor.


Güncelleme: 23:28

Ortada hiç bir delil bulunmasına rağmen savcı öğrencilerin, "DSİH-Kaldıraç, THKP-C-Devrimci Yol-Devrimci Gençlik, DHKP-C ve MLKP örgütlerine üye olduğu ve örgüt yararına faaliyet yürüttüğü" iddiasıyla tutuklama talep ediyor.

Avukatlar ise savcının tutuklama talebine karşılık, "Terör suçlaması var, delil yok. Delil istiyoruz" şeklinde savunma yaptı. Avukatlar savcının aynı anda hem öğrencilerin "terör örgütü üyesi" olup olmadığının soruşturulmasını istediğini, hem de soruşturma daha başlamamışken öğrencileri terör örgütüne üye olmakla suçladığını belirtiyor.


Güncelleme: 20:15

Öğrencilerin mahkemesi devam ediyor. Öğrencilere destek vermek için gelen Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da aralarında bulunduğu Baro heyeti mahkeme salonuna girdi.


Güncelleme: 19:53

Edinilen bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, öğrencileri, "terör örgütlerinin amaçları doğrultusunda faaliyette bulunmak, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet, kamu malına zarar vermek, görevli memura darp ve etkin direnmek"le suçluyor.

"Talimatı kimden aldınız?"
Savcılık sorgusu sırasında öğrencilere, "Eyleme gelme talimatını kimden aldınız?", "Örgütsel bağlamda atılan sloganlara niçin katıldınız?", "Organize şekilde toplanmanızın, kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmanızın, kolluk güçleriyle çatışmanızın, barikat kurup ateş yakmanızın, kamu binalarına ve bankaların ATM'lerine zarar vermenizin, güvenlik güçlerine taşlı sopalı saldırıda bulunmanızın amacı nedir?" soruları soruldu.


Güncelleme: 19:43

"Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından sonra suçlamalar değişti"
Öğrencilerin tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından sendika.org'a açıklama yapan Öğrencilerin avukatı Deniz özbilgin, şunları söyledi:

"Suçlamalar komik ve süreç AKP'nin yönlendirmesi. Dün iddia 'mala zarar' iken, Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından sonra birden 'terör' ekleniverdi. Güven Kazım Altunkaya çatışma sırasında derste olduğunu hem elektronik kayıt verileri, hem de tanıklar kanalıyla ispatladı ancak savcılık Altunkaya hakkında da tutuklama istedi. Bu da sürecin ne kadar sağlıksız ilerlediğinin en bariz kanıtıdır."


Başbakan Erdoğan'ı protesto eden ve dün sabah baskınlarıyla gözaltına alınan ODTÜ öğrencilerinden Sercan Çınar ve Bedirhan Şen serbest bırakıldı. Diğer 8 öğrenci ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen öğrencilerin isimleri şöyle, Mert Atmaca, Hasan Koç, Mustafa Bozkurt, İlhan Aslan, Güven Kazım Altunkaya, Can Kaya, Cem Dursun ve Batuhan Uluergüven.

(soL-Haber Merkezi)