‘ODTÜ ayakta, AKP’ye direniyor’

ODTÜ öğrencileri iki gün boyunca sürecek U3 Amfisini terketmeme eylemini başlattı.

ODTÜ'lü öğrenciler bugün “ODTÜ Ayakta AKP’ye Direniyor” pankartıyla Hazırlık Binası önünden Fizik Binası'na yürüdü. Burada bir basın açıklaması yapan öğrenciler, iki gün boyunca sürecek U3 amfisini terk etmeme eylemini başlattı.

Öğrenciler iki gün boyunca düzenleyecekleri çeşitli forum, panel ve film gösterileri ile AKP’ye nasıl direneceklerine dair bir yol haritası çıkaracak ve yeni YÖK Yasası, TMMOB yasası, kentsel dönüşüm, Roboski katliamı, AKP’nin doğaya saldırıları masaya yatırılacak.

Üniversitelerin AKP’nin saldırılarına karşı direnmeye devam edeceğinin vurgulandığı açıklamanın tam metni ve etkinlik programı şu şekilde:

ODTÜ AYAKTA, AKP’YE DİRENİYOR

18 Aralık’ta ODTÜ’ye Tayyip Erdoğan geldi. Arka kapıdan geldi. Korkarak geldi. Korktuğu için de binlerce polisiyle geldi. Gaz ve ses bombalarıyla geldi. Ancak öğrenciler “ Bilimi Satan Emperyalist Savaş Çığırtkanı Tayyip Defol!” diyerek polis terörüne saatlerce direndi. Hak ettiği cevabı aldı Tayyip. Akademisyenler “Polis Varsa, Şiddet Varsa Ders Yok” diyerek dikildiler Tayyip’in karşısına. Öğrencisiyle, akademisyeniyle ODTÜ, bu defa Necdet Bulut Amfisinde faşizme karşı tek ses oldu ve AKP’ye bir kez daha meydan okudu.

AKP, direnişi hazmedemeyince, ODTÜ’nün devrimci geleneğini susturamayacağını anlayınca apar topar on iki öğrenciyi operasyonla gözaltına aldı. Tutuklamaya çalıştı, beceremedi. Yetmedi, yandaş medyası aracılığıyla karalamaya girişti. Son olarak da YÖK, ODTÜ’de yaşananları ‘araştırmak’ üzere bir komisyon kurdu. Aynı gün, on iki AKP yandaşı rektör ODTÜ’yü kınayan bildirgeye imzasını attı. ODTÜ’yü karalamak üzere AKP ‘nin saldırılarına çanak tutan rektörler üniversitelerin iradesini değil, rektörlerin yandaşlıklarını temsil etmektedir.

AKP bütün gücü ile saldırıya geçti. Sadece üniversiteye değil, bölge halklarına karşı da saldırıya geçti. Türkiye halklarını ve bölgedeki kardeş halkları büyük bir savaş oyunun içine çekmeye çalışıyor. Ülkeye Alman askerlerini ve Patriot füzelerini kimseye sormadan doluşturuyor. ODTÜ bu oyunu bozacak! AKP savaş dedikçe, biz halkların kardeşliğini haykıracağız.

AKP hükümetinin ODTÜ nezdinde bütün üniversiteye, bilimsel üretime, özgür düşünceye ve bölge halklarına yapılan bu saldırı bütün toplumsal muhalefeti susturmayı hedefliyor. Yeni YÖK Yasa Tasarısı ile üniversitelerdeki piyasacı dönüşümü tamamlamak üzere iken ODTÜ’den yükselen ses AKP’nin dikensiz gül bahçesi hayallerini bozuyor.

Ancak başta ODTÜ olmak üzere tüm üniversiteler AKP’nin saldırılarına karşı direnmeye devam edecek!

Program
25 Aralık 2012, Salı

Yer: Üçlü Amfi (U3)

13:00 - Üçlü: Forum: "Neden U3'teyiz?"

14:30 - Panel ve Forum: "Yeni YÖK Yasa Tasarısını ve Üniversiteyi Tartışıyoruz"
Katılımcılar:
Prof. Dr. Hakan Mıhçı, Hacettepe Üniversitesi
Ortadoğu Öğretim Elemanları Derneği adına bir temsilci
İlker Akçasoy, Eğitim-Sen adına sendikacı
ODTÜ Asistan Dayanışması adına bir temsilci

19:00 - Belgesel Gösterimi: "Ağlama Anne Güzel Yerdeyim" (Roboski Katliamı üzerine belgesel film)

24:00 - Atölye: Döviz, Pankart, Karikatür

26 Aralık 2012, Çarşamba

Yer: Üçlü Amfi (U3)

10:30 - Belgesel Gösterimi: "Ekümenopolis"
ve Kentsel Dönüşüm Üzerine Söyleşi
(Düzenleyen: Yapı Topluluğu)

16:00 - Söyleşi: "TMMOB'a Dokunma!"
Katılımcı: TMMON Başkanı Mehmet Soğancı

17:30 - Belgesel Gösterimi ve Can Dündar ile Söyleşi
"Delikanlım İyi Bak Yıldızlara"
Forum Tiyatrosu - ODTÜ Oyuncuları

22:30 - Astronomi Topluluğu Belgesel Gösterimi
"Evrenin Sınırlarına Yolculuk"

ODTÜ'LÜLER "AKP'ye Direniş Şenliği"nde buluşacak

Öğrenciler 27 Aralık Perşembe günü ise “AKP’ye Direniş Şenliği”nde buluşacak. ODTÜ Devrim Stadyumu'nda yapılacak şenliğe birçok aydın ve sanatçı katılacak.