Oda TV dosyası hala açık: Turgut Kazan üç yıldır 'şüpheli'

Eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Abdullah Öcalan'ın avukatı Muhdi Öztüzün, eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan'ın da aralarında olduğu isimlerin üç yıldır Oda TV soruşturmasında "şüpheli" oldukları ortaya çıktı.

Oda TV soruşturması kapsamında aralarında Eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Abdullah Öcalan'ın avukatı Muhdi Öztüzün, eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, gazeteci Toygun Atilla, Ergenekon davası avukatlarından Vural Ergül ve Şener Aygün hakkında, “suç örgütü kurmak ve buna bağlı olarak örgütün faaliyetleri” suçlamasıyla 3 yıldır "şüpheli" oldukları ortaya çıktı.

Milliyet'ten Kemal Göktaş'ın haberine göre, soruşturma kapsamında hakkında dinleme izleme kararı çıkarılan Avukat Turgut Kazan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak gerekli belgelerin kendisine verilmesini istedi. Böylece birçok gazeteci ve bürokratın 10 Mart 2011’de soruşturmaya alındığı ortaya çıktı. Dosyadan, Kazan hakkında gizli izleme, dinleme ve uzatma kararları alındığı anlaşıldı.

Aradan geçen 3 yıla rağmen Kazan ve diğer şüpheliler hakkında herhangi bir iddianame yazılmadığı gibi takipsizlik kararının da verilmediği yani Kazan’la birlikte dinlemeye ve izlemeye alınan diğer kişilerin hala dosyada “şüpheli” oldukları anlaşıldı.

Cihaner ve Demirtaş'la yapılan görüşmeler
İlk dinleme kararını eski savcı Zekeriya Öz’ün talep ettiği dosyada uzatma kararlarında farklı savcıların isimleri yer alıyor. Kazan, Meclis’te grubu bulunan partilerin lideriyle müvekkili İlhan Cihaner’le ilgili yaptığı görüşmelerin de takip edildiği ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’la yaptığı görüşmenin uydurma bir, “Demirtaş’la görüşme” notuyla soruşturmaya dönüştürüldüğünü de söyledi.