Öcalan 'Erdoğan'ı Gezi'de ben kurtardım' dedi mi?

Can Dündar'ın Canlı Gaste programında, BDP heyetinin İmralı'yla yaptığı son görüşmelerde Öcalan'ın söylediği iddia edilen önemli ifadelere yer verildi. İddialara göre, "Erdoğan'ı Gezi olaylarında ben kurtardım. Erdoğan'ı götüreceklerdi" diyen Öcalan, 17 Aralık'a da karşı duracaklarını belirtti.

(soL - Haber Merkezi) Can Dündar'ın Canlı Gaste isimli programında önemli iddialara yer verildi. BDP heyetinin İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan'la yaptığı son görüşmelerden kamuoyuna yansımayan ifadelere yer veren Dündar, Öcalan'ın Erdoğan, Gezi direnişi, yolsuzluk operasyonu ve Ermenilerle ilgili görüşlerini paylaştı.

'Başbakan'ı Gezi'de ben kurtardım'
İddialara göre Öcalan şunları söyledi:

"Başbakan seçimlerde beni idam etmekten bahsediyordu ancak ben Gezi olaylarında kendisini kurtardım. Sağduyulu davranmasaydık Başbakan'ı götüreceklerdi. 17 Aralık darbesine de karşı duracağız. Tüm darbelere karşı durduk"

'Fidan'ı vermemekle doğru yaptı'

"Nisan'a kadar opsiyon tanıdım. Ancak hükümet biran evvel bir Barış Yasası yapmalı. Yoksa biri çıkar Hakan Fidan'ı da Başbakan'ı da zora sokar. Hakan Fidan'ı vermemekle Başbakan doğru yaptı. Şimdi herkesi kurtaracak bir yasa çıkarmalı"

'Bese Hozat'ın sözlerinin arkasındayım'

"(Bese Hozat'ın Ermeni, Rum ve yahudi lobilerine ilişkin değerlendirmeleri) Ermenilerin buna tepki göstermesine gerek yok. Beni en iyi anlayan Bese olmuştur. O sözlerin ben de arkasındayım. Hrant Dink öldüğünde ben "Son Ermeni öldü" demiştim. Halen o sözü savunuyorum"