Ö.C. isyan etti : 'Bari kırmızı halı serselermiş'

Sakarya'da 14 yaşındaki Ö.C’ye cinsel istismarda bulunan 34 kişinin yargılandığı davada 20 tutuklu sanığın tamamının tahliye edilmesine, 14 yaşındaki Ö.C. isyan etti. Ö.C., "Bari kırmızı halı da serselermiş" dedi.

Sakarya’daki utanç davasında tutuklu olan 20 sanığın tahliye edilmesi 14 yaşındaki Ö.C.’yi isyan ettirdi. Ö.C., “Serbest kalanlara bari kırmızı halı da serselermiş. Duruşmalara katılmak istiyorum. Hakime söyleyeceğim şeyler var. O kişiler benim yüzüme bakarak yalan söyleyemezler” dedi.

Sakarya’da 14 yaşındaki Ö.C. isimli genç kıza yönelik cinsel istismar davasında 20 sanığın tümü de serbest bırakılmıştı. Tahliye edilen sanıklar cezaevi kapısında yakınları tarafından alkışlarla karşılanmıştı.

Vatan gazetesi, tahliyelerin hemen ardından sürekli olarak psikolog ve psikiyatrist gözetiminde olan ve Sakarya Yetiştirme Yurdu’nda kalan Ö.C.’nin avukatıyla görüştü.

Ö.C.’nin avukatı Harika Günay Karataş, tahliyelerin hemen ardından kendisiyle görüştüğünü söyleyerek, Ö.C.’nin kendisine “serbest kalanlara bari kırmızı halı da serselermiş” dediğini söyledi.

Avukat Karataş, Ö.C.’nin şunları söylediğini kaydetti,”Ö’nün ailesi de zaten tahliyelerin ardından son derece üzüldü. Ö. de çok fazla yıprandı. Sakarya’da herkes onu konuşuyor. Duruşma salonunda ismi çok fazla zikrediliyor. Tahliyelerden sonra çok kızgın. Bana, ‘Duruşmaya katılmak istediğini, hakime söyleyeceği şeyler olduğunu söyledi. ‘O kişiler yüzüme bakarak yalan söyleyemezler. Söyleseler dahi benim söyleyecek çok şeyim var’ dedi. Küçük kız isyan ediyor. Zaten tecrit hayatı yaşıyor. Tahliyelerden sonra bu kez devlet eliyle mağdur edildi. O sanıklar okullarına devam edebilecek. Ama Ö.C. okula artık Sakarya’da devam edemeyecek. Bu olayda tehdit de, şantaj da var. “