Obama hepsiyle görüştü

ABD Başkanı Obama’nın Türkiye ziyareti sürüyor. Başbakan Erdoğan’la görüşmesi sona eren Obama, ziyaretten önce “başbaşa görüşmek isteyen” CHP, MHP ve DTP’yle teker teker görüştü.

soL (HABER MERKEZİ) ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti sürüyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşen Obama, bu görüşmenin ardından TBMM'ye giderek burada milletvekillerine seslendi. Obama, mecliste konuşan 29. yabancı devlet adamı oldu.

Obama, konuşmasında Türkiye-ABD işbirliğine vurgu yaptı. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelerini desteklediklerini dile getiren Obama, yapılan reformları desteklediklerini, Ruhban Okulu'nun açılmasının da olumlu olacağını söyledi.

Ermeni meselesine değinen ABD Başkanı, "Bunlar benim değil, Ermeni ve Türklerin birlikte çözeceği konulardır. Türk ve Ermeni halkları meseleyi yapıcı şekilde ele almalı" dedi, Kıbrıs için ise tek devlet ve iki toplumlu bir çözüme işaret etti. PKK'yi desteklemediklerini söyleyen Obama, İran'a da "seçimini yapması" çağrısında bulundu.

Muhalefetle görüştü
Meclis ziyareti sırasında TBMM Başkanı Köksal Toptan'la görüşen Obama, bunun ardından CHP lideri Deniz Baykal, MHP lideri Devlet Bahçeli ve DTP lideri Ahmet Türk'le başbaşa birer görüşme yaptı.