O borcu takan Burak Erdoğan’mış

Tayyip Erdoğan’ın 2010 yılından beri yaptığı her mal bildiriminde geçen “500 bin lira alacak”, Cumhurbaşkanı olunca yaptığı son bildirimde “oğlu Burak Erdoğan’dan” olarak geçti.

Cumhurbaşkanı olması nedeniyle yasa gereği Tayyip Erdoğan’ın mal beyanı dünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre, Erdoğan’ın çeşitli bankalarda 4 milyon 404 bin lirası ile 200 bin ABD doları bulunuyor.

Erdoğan’ın ‘Güneysu, Dumankaya köyünde 10 bin TL değerinde 2 bin metrekare bir arazisi 2011 model, 234 bin 80 TL değerinde AUDİ A8 marka bir aracı ve Albaraka Türk, Ziraat Bankası, İş Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası’nın çeşitli şubelerinde 4 milyon 404 bin 191 TL’si ile Albaraka Türk Bankası’nın Merkez Şubesi’nde 200 bin ABD doları’ bulunuyor. Başbakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan, Erdoğan’a ait 1 Temmuz 2014 tarihli mal bildiriminde, binek otomobilin markası belirtilmemişti.

Bu defaki mal bildiriminde dikkat çeken, yıllardır bir türlü ödenmeyen “500 bin lira borç” oldu. Bu defaki bildirimde, alacağın oğlu Burak Erdoğan’dan olduğu bilgisi de yer aldı.

Sonradan Komünist Parti adını alan TKP Atılım Kongresi’nin 3 Temmuz tarihli açıklamasında, bu 500 bin liralık borca dikkat çekilmişti. Açıklama şöyleydi:

Erdoğan'ın içi rahat olsun, o borç ödenecek
Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi vesilesiyle YSK'ya mal varlığı bildiriminde bulundu: “Güneysu-Dumankaya Köyü’nde, maliyeti 10 bin lira olan 2 bin metrekare arsa, maliyeti 234 bin 80 lira olan bir binek otomobil, banka hesaplarında toplam 4 milyon 404 bin 192 lira, 200 bin dolar ve 500 bin TL alacak.”
Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildiğinde, 1994'te ilk mal beyanını açıkladı. O yıldan beri belli aralıklarla mal beyanında bulunuyor.
Ve görünüşe göre, her seferinde yalan beyanda bulunuyor!
Yolsuzluk operasyonunun başladığı 17 Aralık 2013 tarihinde oğlu Bilal'le yaptığı telefon konuşması, beyanların yalan olduğunun kanıtı. Evde nakit halinde tutulan servet saatlerce emanetçilere taşındıktan sonra oğul Bilal, tedirginlik ve çaresizlik içinde babasına “30 milyon avronun kaldığını” açıklıyordu!
Hırsızlar, geçmişlerinin unutulacağını sanmamalı: Erdoğan, 2002 yılında bir televizyon programında “1 milyon dolar servetim var” demişti. Aynı dönem açıkladığı mal beyanında bu paradan eser yoktu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı, müfettişler “1 milyon da değil, 1 milyar dolar serveti” olduğunu tespit etti, Erdoğan hakkında dava açıldı.
O sırada milletvekili oldu, dokunulmazlık sayesinde yırttı.
Hâlâ komik mal beyanları açıklamayı sürdürüyor.
Erdoğan'ın mal beyanlarının komikliği, yalnızca herkesin bildiği muazzam servetiyle oluşturdukları tezat değil. 2010 yılında Erdoğan, “500 bin lira alacağım var” demişti. 2011 beyanında borç aynen duruyordu. Bugün gördük ki, Erdoğan'a kim 500 bin lira alacak “taktıysa”, halen ödememiş.
Erdoğan'a söz veriyoruz: Alacağı var, ödeyeceğiz.
Fakat yanlış anlamasın: Bahsettiğimiz alacak, şu 500 bin lira değil.
Bunca yıldır çaldığı paralardan, attığı yalanlardan, aldığı canlardan dolayı bu halktan alacağı var Erdoğan'ın.
Alacak.
Halkımız, Erdoğan'ın yakasına yapışacak.
Hesabımız, o gün kapanacak.