NATO'nun "mükemmel" merkezi

Fikir babası olduğu Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi'nin, "NATO'nun yegane terörizmle mücadele merkezi" olduğunu her fırsatta ifade eden TSK, "seçilmiş" çevre ülkelere servis sunuyor. Gürcistan, Makedonya ve Bosna-Hersek'e eğitim verilmişti. Şimdi sıra Kırgızistan'da.

soL (HABER MERKEZİ) Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde, Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM) Komutanlığı'nın 08-12 Eylül 2008 tarihlerinde, Kırgızistan'da, ''Terörizmle Mücadelede Kuvvet Kullanımı'' konusunda eğitim vereceği duyuruldu. Eğitime, Kırgızistan'dan toplam 49 kişinin katılmasının planlanıyor.

TMMM'nin, "NATO'nun yegane terörizmle mücadele merkezi" olduğu ifade edildi. "Yerinde eğitim" çalışmalarının önümüzdeki dönemde, "seçilen" diğer çevre ülkelerde de yapılacağı bildirildi.
TMMM'nin kuruluş sebepleriNATO'nun yeniden yapılanma-dönüşüm çalışmalarına destek vermek amacıyla, Türkiye'nin öncülüğünde ve NATO bünyesinde 28 Haziran 2005 tarihinde resmen kurulan TMMM, NATO Konseyi'nin 14 Ağustos 2006 tarihli kararıyla akredite edildi ve bir NATO Organizasyonu olarak kabul gördü. Türkiye, bu uluslararası askeri kuruluş ile, NATO'nun eğitim ihtiyacını karşılamakla birlikte, TSK'nın iç güvenlik harekatlarına katılacak küçük birliklerin liderlerini eğitme amacı da güdüyor.

Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı merkez, NATO'nun terörle ilgili konsept ve doktrin geliştirme faaliyetlerine destek sağlamanın yanında, terörle mücadelede NATO ve diğer ülkelere stratejik ve operasyonel seviyede terörizmle mücadele eğitimi veriyor, deneme faaliyetlerine katkıda bulunuyor.

Merkezin halen ABD, Almanya, Bulgaristan, İngiltere, Hollanda ve Romanya'nın desteği ve katılımıyla "küresel teröre karşı ortak bir platform" oluşturmaya yönelik çalıştay, kurs, seminer ve sempozyumlar düzenliyor.