Nalbandyan: Türkiye ile görüşmeye gerek yok

Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, Türkiye ile yeni görüşmeler için bir gerek görmediğini söyledi. Nalbandyan ilişkilerin önkoşulsuz tesis edilmesi gerektiğini de belirtti.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, Türkiye ile yeni görüşmeler için bir gerek görmediğini söyledi. Son dönemi bir “kum saati”ne benzeterek “Düşen her kum tanesi ile biz ve uluslararası toplum, Türkiye’ye olan güvenimizi kaybediyorduk” diyen Nalbandyan, Türkiye’den güven verici sözler ve fiiliyat görürsek karşılıksız bırakmayız” mesajını da verdi.

Edward Nalbandyan, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarında Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin ön koşulsuz tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

“Ermenistan saf bir süreç olsun diye sürece katılmaz” ifadesini de kullanan Nalbandyan, “Protokoller, şimdi onaylanmayı bekliyor. Bu ne zaman olur. Asıl soru budur. Ancak, Türkiye ile yeni görüşmeleri gereğini görmüyorum” sözlerini ekledi.

Nalbandyan, Türkiye’nin ilişkilerin normalleşmesinin ön koşulla bağlı olduğu yönündeki tutumunu değerlendirirken de “Ön koşul içeriyorlarsa eğer, Türkiye (protokolleri) neden onaylamadı? Ermenistan’daki bazı muhaliflerin dışında hiç kimse protokollerde ön koşulları görmüyor. Türk Başbakanı bile protokollerin ön koşul içermediğini söylüyordu. Türk muhalefeti de, otoriteleri ön koşul yok diye eleştiriyordu” şeklinde konuştu.

İran olabilir, Türkiye olamaz
İran’ın Karabağ sorununa arabuluculuk yapma önerisini olumlu karşıladığını belirten Nalbandyan, İran’ın Karabağ konusunda gösterdiği dengeli yaklaşımını çok takdir ettiğini de ifade etti.

Buna karşın Nalbandyan, Türkiye’nin Karabağ müzakerelerinde Minsk Grubu Eş Başkanı olarak yer alması olasılığını ise dışladı.
(soL - Haber Merkezi)