Müslim: ÖSO haberleri yalan, Türkiye karışıklık çıkarmak istiyor

PYD lideri Salih Müslim, ÖSO'nun Kobani'ye destek için 1350 militan göndereceği iddialarını yalanladı. Müslim, bu haberlerin Türkiye tarafından maksatlı olarak ortaya atıldığını söyledi.

Rojava'da PKK'ye yakınlığı ile bilinen Demokratik Birlik Partisi (PYD) lideri Salih Müslim, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Kobani'ye destek için savaşçı göndereceği iddialarını yalanladı.

Fırat Haber Ajansı'na konuşan Müslim'in konu hakkındaki sorulara verdiği cevaplar şöyle:

Dün akşam saatlerinde Özgür Suriye Ordusu’nun DAİŞ’e (IŞİD) karış Kobanê de savaşacağı yönünde haberler çıktı. Size böyle bir bilgi ulaştı mı?
Bu doğru değil. Özgür Suriye Ordusu’nun böyle bir açıklaması yok. Bu bilinçli olarak yayılan bir haber. Amaç kafa karıştırmaktır. Zaten ÖSO’ya bağlı bazı gruplar bizimle savaşıyorlar. Öyle bir şey olursa gelip bize başvururlar. Tamamen yalan bir haber.

Kimler ve ne amaçla bunu yapıyor?
Türkiye devletidir. Böylesi haberlerle karışıklık yaratmak istiyorlar.

Tampon bölge planı güncellendi mi?
Salih Müslim, Türkiye'nin Irak Kürdistanı ile Kobani arasında bir koridar açılmasına evet dediğini, ancak ortada hala bir pazarlık olduğunu söyledi.

Müslim, "10 kilo metrelik alanda güvenli bölge ve tampon oluşturmak istiyor. Kuşkusuz bu da farklı bir oyundur. Türkiye, 10 kilometrelik alanı boşaltıp askeri bir bölgeye dönüştürme planları yapıyor. Kirli oyunlar peşinde" dedi.