Murat Karayılan'dan gençlere Kobanê çağrısı

PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, Kobanê için Türkiye'deki Kürtleri "nitelikli ve profesyonel katılıma" çağırdı. Karayılan, "YPG'ye katılın, profesyonel asker olun" dedi. KCK de, Kürt gençlerini Kobanê'ye savaşmaya davet etti.

Rojava'nın Kobanê bölgesine yönelik 15 Eylül'de Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından başlatılan büyük saldırı dalgasına ilişkin ANF'ye konuşan PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, YPG'nin sürdürdüğü direnişe destek olunmazsa Şengal benzeri katliamlar yaşanabileceği konusunda uyardı. Karayılan, "Bu nedenle farklı bir şekilde, yani direniş temelinde ikinci bir Şengal faciasıyla karşılaşmak istenilmiyorsa derhal harekete geçilmelidir. Kim, neyi, ne kadar yapabiliyorsa yapmalıdır" dedi.

Öcalan'ın seferberlik çağrısının geçerli olduğunu vurgulayan Karayılan'ın, uluslararası güçlerin Rojava'ya herhangi bir yardımlarını olmadığını söyledi. "Yalnızca kendi yandaşlarına silah veriyorlardır" diyerek tepki gösteren Karayılan, devletlerin peşmergeleyi desteklemelerine de karşı olmadıklarının altını çizdi. Karayılan, "Desteklemeleri gerekiyor da. Yalnız biz Şengal halkına ve Şengal direnişine herhangi bir destek geldiğini duymadık" diye ekledi.

Karayılan şöyle devam etti:

"Kuzey halkı da destek sundu çadırlar açtı, erzak gönderdi ama güçlü bir katılım yapmadı. Kuzey gençliğine çağrımdır gidin bizzat savaşa savaşçı olarak katılın. Kobanê’deki direnişin başarısı için daha nitelikli katılıma ihtiyaç vardır."

Karayılan, YPG'nin ÖSO ile imzaladığı anlaşmanın IŞİD'i "korkuttuğunu" iddia ederken, saldırı boyunca Türkiye'nin takındığı tutumun Türkiye'nin rengini ortaya çıkaracağını da ekledi.

Türkiye'nin Suriye sınırında tampon bölge kurma girişimlerine de değinen Karayılan, "Bu, çok tehlikeli bir şey olur. Tampon demek Kürdistan’ın işgali demektir" dedi.

KCK'den de 'kuzey'e çağrı
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada da, Kobanê’nin Kürt halkı ve Ortadoğu halkları için kahramanca direndiğini belirtildi. Türkiye Kürtlerinin Kobanê direnişine sahip çıkması çağrısında bulunan KCK “Kuzey Kürdistanlı gençler de Kobanê’ye gidip büyük tarihi, onurlu direnişe katılmalıdır” dedi.

KCK açıklamasında, IŞİD'in Kobanê'ye saldırma cesaretini Türkiye'den aldığı iddia edildi.

Suruç'ta sınır kapatma eylemi
IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarına karşı, halk yarın Suruç’tan sınırdaki Ovan köyüne yürüyecek.

Yürüyüşe ilişkin bilgi veren Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal, tüm halkı Suruç'a davet etti.

"Yarın saat 12.00'de ilçe binasından Ovan köyüne yürüyeceğiz. Bu yürüyüş yakın bölgeye kadar araçlar ile gerçekleşecek. Daha sonra araçlarımızdan inip çadır bölgesine yürüyeceğiz. Daha önceden de Suruç'un Kobanê olduğunu söylemiştik” diyen Şansal, şimdi de bunu bütün dost ve düşmana gösterme zamanı olduğunu söyledi.

Şansal, “Tüm halkımız yarın yürüyüşümüze katılmalı ve Kobanê nöbeti tutmak üzere Suruç'a akmalıdır" dedi.